piątek, 12 maja 2017

Krem z czerwonej papryki

Delikatny i aromatyczny krem z papryki to doskonały pomysł na rozgrzewający posiłek. Krem z czerwonej papryki. Bardzo smaczna, a do tego ta niebanalna barwa - cudownie intensywny pomarańcz. Można podawać ją z groszkiem ptysiowym, a jeśli chcemy otrzymać zupę bardziej treściową to np.


Pomysł na obiad: delikatna kremowa zupa o pysznym, słodkawym smaku papryki oraz niepowtarzalnej, wyrazistej barwie. Zupa z czerwonej papryki.

Niepowtarzalny smak swojskich borowików doskonale komponuje się z podsmażanymi grzankami. W jeden z chłodniejszych lipcowych dni postanowiłam włączyć piekarnik i przygotowałam krem z pieczonej papryki z pieczonym czosnkiem i mascarpone. Moje przyjaciółki podsunęły mi ten apetyczny pomysł, kiedy w naszej lokalnej restauracji serwowano właśnie takie pyszności. KREM Z PAPRYKI Wpadłam na pomysł, że dzisiejsza zupa czyli krem z papryki czerwonej pieczonej z czosnkiem, marchewką i dodatkami będzie w sam raz. Dodane przez zojkaw: Tylko o kuchni.


Poszukuje wyprobowanego przepisu na zupe-krem ze szparagów. ZUPA KREM Z CZERWONEJ PAPRYKI – Alicja Janowicz Fitness Motivation. Prosty przepis na krem z czerwonej papryki Skip to content Menu BAZYLIOWYMUS.


Obserwuj bloga Obserwujesz bloga na moim stole.

Zupkę przygotowałam dla mojej córki, w związku z tym jest to wersja dziecięca. Można dodać do niej trochę papryki chilli oraz kiełbasy, wówczas uzyska ona większego charakteru i pikanterii:) Dodatkowo jest bardzo szybka i prosta w przygotowaniu! Rozgrzewająca, smakowita zupa-krem z pieczonej papryki – idealna na chłodne, jesienne dni. Gotujemy ją na esencjonalnym Rosole drobiowym WINIARY, z dodatkiem podsmażanej na maśle marchewki i cebuli oraz pieczonej w piekarniku czerwonej papryki. Pamiętajmy o tym, by jedną paprykę zostawić do dekoracji.


Przepis który dzisiaj Wam pokażę, to zupa krem z czerwonej papryki z dodatkiem grzanek, u mnie serowych. Wszystko razem pysznie smakuje i jak na taką pogodę jest wręcz idealna Bo rozgrzewająca Składniki: ok. Zupka wyszła tak smaczna, że przepisem postanowiłam się z Wami podzielić. Jest bardzo kremowa, wyrazista w smaku, sycąca i rozgrzewająca.


Wydrukuj lub pobierz PDF z przepisem. Przepis na zupę krem z papryki z dodatkiem czosnku i gałki muszkatołowej, która działa rozgrzewająco, a do tego jest bardzo sycąca. Uwielbiam ją za kolor , smak i wartości odżywcze.


Tak naprawdę można ją przygotować na wiele sposobów. Tym razem ugotowałam ją z dodatkiem ostrej papryczki i świeżym tymiankiem, który rewelacyjnie podkreślił smak zupy. Wczoraj znalazłam Cię w Kuchni Lidla i obejrzałam już chyba większość filmików z Twoim udziałem #128521; Twoja energia i pasja są do pozazdroszczenia! Właśnie skończyłam robić krem z papryki i wyszedł przepysznie – kremowy, delikatny i słodki.


Zaraz biorę się za stir fry z ciecierzycy. Jesień to taki czas, kiedy z wielka przyjemnością sięgam po rozgrzewające zupy, kremy, dania jednogarnkowe czy też gulasze.

Dziś mam dla Was przepis na pyszną zupę-krem z pieczonej papryki i pomidorów z serem mascarpone. Niesamowicie aromatyczna i sycąca a dodatek serka mascarpone i świeżych ziół sprawia, że oprócz podniebienia zachwyca też oczy. Pokrój papryki i wyłóż na folii aluminiowej na blaszce piekarnika.


Równocześnie piecz papryki i pomidory przez minut w 2stopniach na dwóch poziomach. W tym czasie usmaż posiekaną cebulę. Sprawdźcie oba przepisy – są przepyszne!


Pyszna, lekka zupa krem z cukinii i papryki , na zaostrzenie apetytu przed drugim daniem. Soczyście pomarańczowa, aromatyczna i cudownie rozgrzewająca, a przy tym pyszna. Tam użyto papryki czerwonej.


My zaś proponujemy nieco inny, moim zdaniem lepszy przepis na zupę krem z papryki i pomidorów o iście hiszpańskim temperamencie. Jego podstawą będzie papryka żółta, będąca świetnym źródłem luteiny i zeaksantyny, które wspomagają wzrok. Możesz taką pieczoną paprykę przemienić w pyszną zupę krem. Do gotowego sosu dolewaj wywar z warzyw lub z piersi kurczaka i warzyw (więcej o wywarach), aż zupa osiągnie pożądaną konsystencję.


Co prawda sezon na paprykę dawno już za nami, ale warto zimową porą przypomnieć sobie jej pyszny smak.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty