Biedne pankejki były małe i grube, wyglądały jak nasze racuchy i ociekały smalcem, w którym je smażono. Jajka roztrzepać i wymieszać z mlekiem, następnie połączyć z pozostałymi składnikami, na końcu dodać masło. Smażyć na j patelni teflonowej, bez dodatkowego tłuszczu, na średnim ogniu, tak aby dać ciastu szansę na wyrośnięcie.
Delikatnie przewrócić na drugą. Ciepły naleśnik pokryty słodkościami od razu przenosi nas do czasów dzieciństwa. Mamy dla Was niepowtarzalny przepis na najbardziej puszyste naleśniki amerykańskie.
Zrobiłam dzisiaj,wyszły. Porównałabym trochę do biszkoptu czy do puszystej bułki. D Takie puchate placki z wyczuwalnym w smaku proszkiem, robiłam też na wodzie i też jest wyczuwalna. Niestety przepis nie dla naszych. Czy amerykańskie pankejki Magdy Gessler przebiją nasze pyszne, polskie naleśniki?
Może i nie, ale na pewno warto wypróbować ten przepis chociaż raz. Podaje się je z samym masłem, z syropem klonowym, bitą śmietaną lub cukrem pudrem. Pancakes - puszyste placuszki.
Przygotowanie pancakes jest bardzo proste - trzeba przygotować dwie miski, do jednej włożyć a do drugiej mokre składniki.
Dodajemy zawsze składniki do mokrych i krótko mieszamy na jednolitą masę. Przepis na naleśniki w wersji amerykańskiej (pancake). Moje placki wyszły takie trochę sflaczałe. Na patelni ładnie mi rosły a później robiły się takie wiotkie.
Być moze zrobiłam zbyt rzadkie ciasto. W klasycznych pancakes nigdy nie miałam takiej sytuacji. Placki z jagodami czy placki z jabłkami będą zdecydowanie wersją fit. Jeśli lubisz takie placki i wszelkiego typu racuchy, to zapraszam również po moje najlepsze naleśniki.
Zobacz też pozostałe moje przepisy kulinarne na dania kuchni polskiej i nie tylko. Pyszne pankejki z syropem klonowym to tradycyjne amerykańskie danie na śniadanie. Powyższe placuszki to nic innego jak przepis podstawowy na pancakes z mąki, mleka i proszku do pieczenia, czyli są to pancakes bez maślanki. Placuszki te wychodzą bardzo puszyste i pyszne. Rano wstałam spokojnie, przeciągnęłam się i pomyślałam, że zjadłabym placki.
Kategoria: Naleśniki, placki i pankejki. Czekoladowe pankejki z korzennymi prażonymi jabłkami. Jesień to czas jabłek – ich apetyczne stosy piętrzą się na straganach, mieniąc ferią ciepłych odcieni – od soczyście zielonych, przez żółtawe, pomarańczowawe i czerwone, aż po głębokie bordo.
Poprzednio były już pieczone placki bananowe z masłem orzechowym oraz najprostsze placki bananowe z płatkami owsianymi. Wszystkie jednak różnią się od siebie i sprawdzają w różnych sytuacjach.
A prawda jest taka, że im więcej przepisów na placki, tym człowiek szczęśliwszy. Dodane przez galicaw: Tylko o kuchni. Ja robię placki w maszynce , cebulę trę razem z ziemniakami i nigdy placki nie były gorzkie.
Moje dzieci bardzo lubią wszelkie placki i placuszki, zresztą ja z mężem również #128578; Bardzo często robimy placki lub naleśniki na weekendowe śniadania, ale również zdarza się mi zrobić placki albo racuchy na obiad. Teraz wypróbowałam przepis na budyniowe placuszki z jabłkami. Do ciasta, jakie otrzymacie z przepisu, dodać możecie wanilię, jagody, pokrojone jabłko czy inne ulubione dodatki. Naleśniki to cienkie placki smażone na patelni – z reguły są bardzo cienkie, niemal przezroczyste pod światło.
Dziś bardzo szybko i bez ogródek. Urzekają delikatnością, miękkością i słodyczą. To danie rodem z Ameryki pokochał cały świat – ja również. Robiłam już wiele odmian tych placuszków, każda wersja wyśmienita. Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na placki i pankejki.
Pankejki, kto ich nie kocha?
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.