Zupę z serków topionych podaję najczęściej z grzankami czosnkowymi, posypaną posiekaną pietruszką i szczypiorkiem, i do tego samego zachęcam również Was. Każda kremowa i jednolita w konsystencji zupa zyska dzięki temu zarówno świeżość (zielenina) jak i chrupkość (grzanki), tak jak dzisiejsza zupa z serków topionych. Jest to lekka zupa, kremowa i delikatna. Kroki wykonania: 1) Podgrzewamy bulion.
W tym czasie kroimy cebule w piórka, marchewkę ścieramy na grubych oczkach a czosnek kroimy a talarki. Jej doskonały smaki i aromat zaskoczy każdego. Wyrazista zupa serowa jest prosta i szybka w wykonaniu. Do jej przygotowania potrzebujemy ulubionego sera.
Najczęściej używany i najlepiej komponujący się z zupą to ser topiony. Potrawa z jego dodatkiem jest delikatna i aksamitna, doskonale smakuje w towarzystwie grzanek. Kwintesencją serowych przysmaków jest z pewnością zupa krem serowa, przygotowana z serka topionego i gotowana na rosole. Jej kremowa konsystencja doskonale komponuje się z chrupiącymi grzankami czy diablotkami z ciasta francuskiego. Zapraszam Cię na przepis na dobrą i łatwą zupę serową, a dokładniej na serowo-cebulową.
Wodę zagotowujemy w garnku, do wrzątku wrzucamy kostkę rosołową i rozpuszczamy. Odlewamy niewielką ilość wrzątku i rozpuszczamy w nim serki topione. Dodajemy do wywaru i zagotowujemy. Mógłby innych zup wcale nie jeść, zawsze domaga się zupy z serków topionych :) W związku z tym, że nie potr Zobacz więcej.
Obserwuj bloga Obserwujesz bloga Poezja-smaku. Bez obaw, bo por pozbawiony ciemnozielonych części traci na swojej charakterystycznej ostrości, a dodatkowo jego smak łagodzi serek topiony. Zagotować wodę z rosołkami i bazylią.
Następnie zmniejszyć gaz i dodać serki topione i mieszać do czasu rozpuszczenia. Zupa smakuje wyśmienicie! Dlatego gdy Paulina u siebie zaprezentowała tę zupę, postanowiłam ją przyrządzić - sprawdzony przepis już miałam. Czy moderacja, to praca ? Dodane przez WZ-tek w: Na każdy temat.
Witam serdecznie Dziewczyny na Nowym Smakerze! Dziś, gdy byłam z córeczką na spacerze, poczułam pierwszy powiew wiosny. Podstawą zupy serowej jest bulion warzywny lub po prostu domowy rosół. Ja swoją serową przygotowuję na bazie rosołu i serków topionych. Bardzo dużą popularnością cieszy się zupa serowa z pulpetami, z makaronem lub grzankami.
Robi się ją bardzo szybko i często gości na naszym stole jak brakuje nam czasu na wymyślne dania. To jedna z moich ulubionych zup. Pomysł na obiad: delikatna kremowa zupa o pysznym, słodkawym smaku papryki oraz niepowtarzalnej, wyrazistej barwie. Smak Włoch to smak pomidorów!
W tym przepisie zamknięto go w gęstej kremowej zupie z dodatkiem sera mascarpone. Ulubiona zupa mojego taty. Zupie daleko od wykwintności, to żaden klarowny bulion, czy subtelna zupa krem, ale kto raz jej spróbuje będzie chciał ją robić zdecydowanie.
Aromatyczna, pyszna zupa pieczarkowa z serkiem topionym będzie świetna na weekendowy obiad dla rodziny. Przyrządzamy ją na wywarze z włoszczyzny z Bulionem warzywnym WINIARY, do którego dodajemy podsmażane pieczarki oraz kawałki piersi z kurczaka i zieloną fasolkę szparagową. Moja zupa serowa z serków topionych z dodatkiem sera cheddar oraz sera pleśniowego lazur smakuje nam najlepiej z domowymi grzankami. Opis przygotowania Przygotowanie zupy zacząć od zrobienia pulpetów.
Cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na złoto na maśle. Mięso przepuścić przez maszynkę do mielenia. Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy.
Przepisy z kategorii zupa a topionych serków. Do sporego garnka (ok. - 4l) wlej wodę, wrzuć włoszczyznę, zagotuj. Rozgrzej patelnię z olejem. Z mięsa mielonego uformuj małe kuleczki, obtaczaj je w mące. Filtrowanie i sortowanie.
Sortowanie: nowe popularne szybkie. Kalkulator kalorii - sprawdź ile kalorii zawierają twoje posiłki. Tabele kalorii, wartości odżywcze, kalorie produktów, kcal, białko, węglowodany, tłuszcz, tabela kalorii. Ugotuj ją na bazie serków topionych i podaj z grzankami! Sprawdź przepisy na Gotujmy.
SKŁADNIKI NA ZUPĘ: litra bulionu drobiowego serków topionych po 1g każdy oliwa ząbki czosnku gałka muszkatołowa sól pieprz czarny siekana natka pietruszki SKŁADNIKI NA PULPETY: 2g mięsa mielonego czerstwa kajzerka namoczona w mleku i odciśnięta posiekana nieduża cebula jajko sól pieprz SPOSÓB.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.