poniedziałek, 19 czerwca 2017

Kurki marynowane w occie

W garnku zagotuj wodę i wrzuć grzyby na minut alby się lekko podgotowały. Wysyp na ręcznik papierowy. Kurki odcedź i przelej zimną wodą. Składniki marynaty wlej do garnka.


Wsyp przyprawy cukier i sól. Do wyparzonych słoików włóż kurki na 3. Wodę zagotować, dodać wszystkie przyprawy i ocet, gotować na małym ogniu min. Marchewkę i cebulę oczyścić, pokroić w krążki albo paseczki, cebulę przelać wrzątkiem na sicie. Wrzucić do gorącej, lekko osolonej wody, dodać marchewkę i gotować 5- min.


Gruszki w occie - nietypowe owocowe przetwory warto zrobić zamiast zwykłych surówek. Tak przygotowane gruszki to ciekawy dodatek do mięs na ciepło i na zimno. Umyte i oczyszczone kurki zalać małą ilością wody, dodać pokrojoną w piórka cebulę, i przyprawy z jedną łyżeczka soli zagotować. Odcedzić, gorące przekładać do słoika. Dlaczego nie spróbować i zrobić kurek w occie Zawsze robimy tylko prawdziwki, a kurki to też cudny grzybek.


W tym roku było ich dużo, więc postanowiłam zrobić w occie. Sprawdzony przepis na kurki marynowane w zalewie od MniamMniam. Smacznie, szybko i tanio. Gotuj razem z nami krok po kroku!


A jeśli jest w miarę ciepło to rosną aż do pierwszych listopadowych przymrozków. Każdego roku robimy spore zapasy kurek, najczęściej mrożąc je, ale zdarza się też, że marynujemy kurki w delikatnej zalewie octowej. Bo my bardzo lubimy marynowane grzyby: kurki, rydze i boro. Podaję mój rodzinny przepis na kurki marynowane.


Kurki marynowane w occie

Stoisz przed koszem pełnym kurek i szukasz pomysłu jak przyrządzić je, by można się było cieszyć ich smakiem przez cały rok? Wypróbuj kurki w occie zrobione w oparciu o przepis poniżej. Sezon na grzyby w pełni - warto więc uchwycić ich smak na zimę, najlepiej robiąc przetwory z grzybów. Grzyby w occie to klasyczna przekąską i. Podajemy składniki i przepis na grzyby w zalewie octowej.


Jak tu oprzeć się pokusie uchwycenia niepowtarzalnego smaku grzybów na dłużej? Nawet jeśli jest na to jakiś sposób, po co się starać, skoro można przygotować kurki marynowane i cieszyć się smakiem grzybów przez cały rok. Do tego właśnie zachęcamy. Dodane przez erkams w: Tylko o kuchni.


Witam, szukam przepisu na najzwyklejsze śledzie w oleju. Może ktoś robi i ma sprawdzony przepis, będę wdzięczna. Podaje się je do wędlin i pasztetów, stanowią też składnik sosu tatarskiego.


Z całego grzybobrania wybieramy najmniejsze okazy podgrzybków, borowików, kurek, maślaków i kozaków. Absolutnie inne niż boro, czy kurki. Gdy jest obfitość tych grzybów, warto znać przepisy na konserwowanie rydzów - jak na przykład ten na rydze marynowane w occie. Wypróbujcie przepis na najsmaczniejszą zakąskę kuchni polskiej! Dopraw pokrojoną cebulą, zielem angielskim i liściem laurowym.


Kurki marynowane w occie

Mama i Pomocnicy Moją miłością jest gotowanie. W przygotowanie dań i wypieków wkładam całe serce i to chyba główna tajemnica dobrej kuchni. Robiłam kurki w occie i od razu z biegu zrobiłam cukinię:). Tradycyjna marynata grzybowa - w roli głównej kurki. Polecane przepisy: marnowane kurki Zobacz więcej.


Radość zakupów i 1 bezpieczeństwa dla każdej transakcji. Serwowane są też jako zakąska do napojów alkoholowych.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty