środa, 14 czerwca 2017

Wilgotny makowiec przepis

Wilgotny makowiec przepis

Dodane przez czarnadora w: Tylko o kuchni. Ten przepis podałam w ostatnim numerze magazynu „Uroda życia”, w którym pojawiły się moje nowe propozycje na świąteczne potrawy. Mięciutki i bardzo wilgotny, tradycyjny makowiec zawijany. Przepis na makowiec zawijany. Popularny wypiek na Boże Narodzenie i Wigilię.


Z przepisu wychodzą aż makowce. Jeśli to zbyt duża ilość, to można nadmiar zamrozić. Niezwykle smaczny makowiec. Nie zdarzyło się jeszcze, by się nie udał, to mój popisowy numer :-). Lista przepisów na wilgotny makowiec z polskich blogów kulinarnych.


Wybierz najbardziej interesujący przepis i zacznij gotować! Najlepszy makowiec na kruchym spodzie, z lukrową dekoracją z kandyzowanej skórki pomarańczowej. U mnie pojawił się na stole świątecznym, do przepisu bardzo chętnie wrócę w przyszłości :-). Idealnie wilgotny, mięsisty, bezproblemowy w pieczeniu.


Za typowymi struclami makowymi nie przepadam. Ciasto japońskie jest po prostu pyszne, bo wilgotne od jabłek, z mnóstwem bakalii oraz z wyraźną migdałową nutą. Ekspresowy makowiec, idealny do zrobienia między pieczeniem schabu a malowaniem pisanek. Z ciekawym posmakiem czekolady.


Wilgotny i bogaty w bakalie. Bez ciasta, więc nie dla każdego. Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na wilgotny makowiec. Ksylitol oczywiście można zastąpić cukrem. Puszysty, wilgotny, delikatny i absolutnie pyszny… To jeden z moich bardziej ulubionych serników (a ja bardzo lubię serniki;)).


Wilgotny makowiec przepis

Udaje się za każdym razem, prosty do przygotowania, ze zwyczajnych, niewyszukanych składników, a przy tych bajecznie smaczny. Zawsze jako pierwszy znika ze świątecznego stołu z wypiekami. Usunęłam przepis, który wskazałaś (podając linka do tej strony), choć użytkowniczka miała dodane swoje zdjęcie. Opracowanie sposobu przygotowania jednak wskazywało na to, że został zaczerpniety z Twojego bloga. Przedstawiam mój prosty przepis na makowiec zawijany z ciasta drożdżowego.


Ciasto jest proste i szybkie do zrobienia, bowiem nie ma potrzeby szykowania zaczynu. Do tego cudownie wygląda na Świątecznym stole. Pyszny, wilgotny, delikatny makowiec z dodatkiem zmielonych orzechów. Sama warstwa pysznego maku, bez ciasta.


Witam serdecznie Chciałabym się podzielić przepisem na makowiec o trochę innym wyglądzie bo w kształcie kwiatu. Makowiec jest bezglutenowy. Pyszne wilgotne ciasto makowe - w sam raz na święta Bożego Narodzenia. Mleko zagotować i zalać mak- namoczyć ok min.


Wymieszać i wylać niewchłonięte mleko z maku- wystudzić mak. Wyśmienity makowiec zawijany, strucla makowa. Wierzch ciasta tworzy pyszna chrupiąca skórka oblana lukrem. Zobacz wszystkie komentarze (2) Zuzanna248.


Jabłko obrać, usunąć gniazdo nasienne i zetrzeć na dużych oczkach tarki jarzynowej. Masę wyłożyć do przygotowanej tortownicy, wyrównać powierzchnię i wstawić do nagrzanego piekarnika. Wykonanie jest proste a efekt jest niesamowity, przypominający ciasto zebra. Przypnij Polubienia Komentuj.


Blanka Czesak z Karolcia do Mix. Sprawdź, jak to zrobić, żeby makowiec pozostał pyszny i soczyście wilgotny! Bardzo wilgotny makowiec z jabłkami przepis.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty