Dla zabieganych, którzy nie znaleźli mielonego maku polecam szybki makowiec oparty na gotowej masie z puszki – składniki zostały dobrane specjalnie do mas kupnych, dlatego nie musicie obawiać się, że makowiec wyjdzie za słodki. Masę wyłożyć do przygotowanej tortownicy, wyrównać powierzchnię i wstawić do nagrzanego piekarnika. Wyniki wyszukiwania dostarcza duszlak. Dania główne Kotlet schabowy z kani.
Więcej niż przepisów. Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na szybki makowiec z masy makowej. Składniki: jajek szklanki mąki szklanki cukru kostki margaryny łyżek oleju puszka masy makowej. Ja przygotowałam go z gotowej masy makowej, ale oczywiście jeśli wolicie, możecie zrobić swoją domową. Opis przepisu: Autor: WINIARY Oryginalny makowiec z masy makowej to ciekawa alternatywa dla tradycyjnych makowców.
Wszystkie składniki ciasta łączymy razem z makową masą z puszki, Budyniem o smaku waniliowym bez cukru WINIARY oraz garścią rodzynek, a na koniec z pianą (piana do makowca będzie lepsza, jeśli białka najpierw wstawimy do lodówki, a przed ubijaniem lekko posolimy). Makowiec smakuje przepysznie, u mnie znikł bardzo szybko. Gotowe masy makowe w puszkach są dla mnie zbyt słodkie, a ilość maku w porównaniu do objętości jest bardzo mała (mniej niż ). Dużo zależy od rodzaju użytej masy makowej, im bardziej wodnista, tym makowiec bardziej wilgotny.
Z potrzeby osiągnięcia szybkiego efektu wymyśliłam skrót w przepisie na ten szybki tort makowy. Najprościej kupić w sklepie puszkę gotowej masy. Z jednej strony to trochę taki makowiec Last Minute. Wystarczy puszka gotowej masy i dosłownie chwila na połączenie składników.
Ciasto bez którego wielu z Was nie wyobraża sobie Świąt Bożego Narodzenia - makowiec zawijany, w moim regionie nazywany struclą z makiem. Ponieważ wiem, że chętnie sięgacie po szybkie przepisy i proste ciasta, przygotowałam dwie wersje nadzienia. Jedno z gotowej masy makowej z puszki i drugie tradycyjne, przygotowane z maku parzonego. Uwaga: możesz użyć gotowej masy makowej z puszki (bez konserwantów i chemicznych dodatków), ale wtedy należy radykalnie zredukować ilość cukru (lub zupełnie z niego zrezygnować) i zrezygnować z esencji migdałowej (powinna już być w gotowej masie). Szybki makowiec z gotowej masy makowej to alternatywa do tradycyjnego makowca i świetna propozycja dla najbardziej zapracowanych przed Świętami :) Zmiksowana.
Szybki i bardzo prosty przepis na makowiec z gotowej masy z puszki. Tylko kilka składników potrzeba do jego przygotowania! Ciasto jest bez mąki pszennej, zawiera tylko trochę mąki ziemniaczanej. Używałam gotowej masy, bo szybciej. A strucla w czasie pieczenia konkursowo się rozjeżdżała, pękała, ciasto odstawało często od nadzienia.
Zapraszam na pyszny, wilgotny makowiec z brzoskwiniami i bezą migdałową. Chociaż musimy przygotować parę warstw to uważam, że jest szybki w przygotowaniu. Przygotowałam go z gotowej masy makowej. Bardzo smaczny, aromatyczny i wszystkie smaki dobrze się ze sobą łączą. W tym wpisie przedstawię Wam prosty przepis na makowiec zawijany z gotowej masy makowej.
Luuudzie… co ja się nie naczytałam opinii, że gotowa masa makowa jest taka zła i niedobra. Masę makową wymieszać z ulubionym zapachem,dodać odsączone na sitku, pokrojone brzoskwinie,dokładnie wymieszać. Wyłożyć na ciasto,na to ubite białka z odrobiną soli,cukrem i budyniem. Nie wszyscy jednak mają. Zetrzeć pozostałe ciasto na tarce i posypać na bezę.
Szybki makowiec z puszki na kruchym spodzie Obecnie w sklepach można znaleźć wiele produktów, które bardzo ułatwiają nam życie jeśli chodzi o gotowanie czy pieczenie. Dobrym przykładem jest gotowa masa makowa. Jeśli po upieczeniu wierzch makowca pęknie, nie przejmujcie się tym zbytnio i zatuszujcie je pod warstwą lukru lub polewy czekoladowej.
Makowe ciasto zrobione z gotowej masy makowej, jest wyjątkowo proste i szybkie w wykonaniu. Przełożone delikatnym, (nie za słodkim) kremem śmietankowym i oblane gęstym karmelem, wygląda i smakuje wyśmienicie! Zawsze sięgam po ten przepis, gdy mamy ochotę na jakąś słodką, makową pychotkę. Poza walorami smakowymi, do zalet makowego przekładańca, można zaliczyć jego podzielność!
Najlepszy tradycyjny makowiec, jaki miałam okazję jeść! Ciasto drożdżowe jest bardzo przyjemne do pracy, elastyczne, a masa makowa jest idealnie słodka i napakowana bakaliami. Prosty makowiec z kruszonką przygotowuje się łatwiej i szybciej. A na mak i śledzie jak raz przychodzi ochota jesienią i zimą, znacie to? Czasu na pieczenie nie miałam wczoraj nic a nic.
Między jednym telefonem a drugim, ze słuchawką przy uchu, wymieszałam jednak i jest. Mogę użyć gotowej masy makowej ? Jak z tym wtedy postąpić ? Przepis na ciasto japońskie. Ciasto japońskie jest po prostu pyszne, bo wilgotne od jabłek, z mnóstwem bakalii oraz z wyraźną migdałową nutą.
Za typowymi struclami makowymi nie przepadam.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.