Najlepszy przepis sprawdzony na rybę po grecku. Pod koniec duszenia dodaj do warzyw koncentrat pomidorowy. Jeśli potrawa rybna wyda ci się za kwaśna, dodaj odrobinę cukru. Pozostaje ci tylko układać w naczyniu warstwami rybę i warzywa. Nie może jej zabraknąć w wielu domach podczas świątecznego przyjęcia.
Zobacz najłatwiejsze przepisy na rybę po grecku. Teraz i ty możesz przygotować rybę po grecku Magdy Gessler. Wybornie smakuje na zimno, ale na gorąco też ma swoich zwolenników.
W niektórych domach jest obowiązkowym daniem spożywanym podczas kolacji wigilijnej. Potrawę przygotowujemy z filetów rybnych, np. Na gorąco podajemy w półmiskach lub salaterkach. Jaka ryba zamiast karpia na Wigilę. Dodane przez kobra2w: Tylko o kuchni.
U mnie karpia też nikt nie lubi,ale upycham go do ryby faszerowanej w galarecie (mielone ryby-karp,dorsz,sandacz,gotowane i zalane galaretą),bo ma dużo tzw. Robię ją po prostu na obia jak przyjdzie mi na nią ochota. A potem pozostaje się zajadać. Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na ryba po grecku na ciepło lub na zimno. Więcej niż 2przepisów.
Zobacz mój sprawdzony przepis na ryba po grecku na ciepło! W tym przepisie podpowiadam, jak zrobić ryba po grecku na ciepło w domowy i pyszny sposób. Ryba na ciepło w każdej odsłonie!
Przecież nic nie smakuje lepiej niż domowe ryba po grecku na ciepło przygotowane samemu. Jak przygotować ryba po grecku na ciepło w szybki i prosty. Marchewkę i pietruszkę zetrzyj na tarce, a cebulę pokrój w kostkę.
Na patelni rozgrzej olej, dodaj warzywa, podlej wodą i dodaj koncentrat, pieprz, ziele angielskie, liście laurowe. Klasyka na wigilijnym stole - ryba po grecku w sosie z duszonych warzyw i koncentratu pomidorowego. Z Grecją ma tyle wspólnego, co czekolada Milka z alpejskimi krowami. Być może nazwa ryby „po grecku” wzięła się stą że w kuchni śródziemnomorskiej bardzo popularne są warzywa duszone w oliwie, często z pomidorami. Smażyć na małym ogniu aż zmięknie, doprawić peirzem, wegetą, cukrem.
Na koniec dodać koncentrat i dusić ok. Przekładać gorące na pułmisek partiami , warzywa ,ryba. Najczęściej przygotowywana w okresie Świąt Bożego Narodzenia. U mnie flet zawsze jest panierowany w mące i smażony na oleju.
Ja lubię bardzo rybę po grecku na ciepło, szczególnie, że przygotowuję ją w wersji na bogato - z rybą smażoną w panierce z mąki, jajka i bułki tartej. Przepis z bloga Buszująca w kuchni. Oczywiście, do takiej ryby po grecku nie podaję już pieczywa.
W razie potrzeby podlej niewielką ilością wody. Gdy warzywa będą miękkie, układaj je na półmisku na zmianę z usmażoną rybą. Na wierzchu powinny być.
Polityki Prywatności przypominamy podstawowe informacje z zakresu przetwarzania danych osobowych dostarczanych przez Ciebie podczas korzystania z naszego serwisu. Zamykając ten komunikat (klikając w przycisk “X”), potwierdzasz, że przyjąłeś do wiadomości wskazane w nim działania. Doskonale smakuje na ciepło, a to co nie zostanie zjedzone. Zimowe wydanie kurtki ramoneski. Motocyklowa kurtka o cieplejszym fasonie.
Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy. Każdego dnia podsuniemy Ci sposób na smaczny i oryginalny posiłek. Szczegóły poniżej: Filety z dorsza, które wyjęliśmy po minutach z lodówki, układamy na dnie naczynia żaroodpornego, które wcześniej smarujemy masłem. Sprawdź nasze najlepsze przepisy!
Rybe podzielic na mniejsze czastki, posolic, popieprzyc, obtaczac w mace i usmazyc na oleju. Mozna ja jesc na cieplo i zimno - ja zdecydowanie wole na zimno. Lubie tez kiedy rybe przykrywa gruba kolderka z duszonych warzyw, jest wtedy jeszcze lepsza.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.