czwartek, 24 stycznia 2019

Makowiec na proszku

Przepis na makowiec zawijany. Mięciutki i bardzo wilgotny, tradycyjny makowiec zawijany. Popularny wypiek na Boże Narodzenie i Wigilię. Z przepisu wychodzą aż makowce. Jeśli to zbyt duża ilość, to można nadmiar zamrozić.


Niezwykle smaczny makowiec. Wilgotny, długo zachowujący świeżość, lepszy niż z cukierni! Nie zdarzyło się jeszcze, by się nie udał, to mój popisowy numer :-). Dodane przez tota w: Tylko o kuchni.


Prosze o podawanie przepisow na ciasta bez proszku do pieczenia lub innych spulchniaczy. Lista przepisów na zawijany makowiec na proszku do pieczenia z polskich blogów kulinarnych. Wybierz najbardziej interesujący przepis i zacznij gotować! Użyłam do niego gotową masę makową, powiem, że jak dla mnie był naprawdę smaczny. Ja przygotowałam go z gotowej masy makowej, ale oczywiście jeśli wolicie, możecie zrobić swoją domową.


To moje ulubione ciasto z dzieciństwa, które piekła często moja babcia. Makowiec smakuje przepysznie, u mnie znikł bardzo szybko. Ten makowiec lubię szczególnie za to, że jest soczysty i bez ciasta. Sama pyszna, wilgotna masa makowa.


Ciasto jest wysokie, dlatego proszę nie przerażać się ilością użytych składników. Witam Agnieszko- bardzo się ucieszyłam gdy przeczytałam przepis na makowiec, taki makowiec piekę na święta od ponad dwudziestu lat, i nie wyobrażam sobie świąt bez tego makowca. Dziękuję że podałaś ten przepis i życzę radosnych świąt Ewa.


Makowiec na proszku

Najlepszy makowiec na kruchym spodzie, z lukrową dekoracją z kandyzowanej skórki pomarańczowej. U mnie pojawił się na stole świątecznym, do przepisu bardzo chętnie wrócę w przyszłości :-). Idealnie wilgotny, mięsisty, bezproblemowy w pieczeniu. Dziś dzielę się z Wami bardzo starym, prostym przepisem na makowiec. Możecie go przygotować dosłownie w kilka chwil (nie licząc czasu pieczenia czy chłodzenia ciasta ;)).


Kruche i maślane ciasto z wilgotną masą makową z dodatkiem orzechów i żurawiny. No więc ten przepis jest na jeden taki makowiec czy może na więcej? Co do gotowej masy makowej – podobne pytanie.


Makowiec na proszku

Na jeden taki makowiec jak w przepisie wchodzi cała taka puszka czy może zostaje tej masy? Znajdź sprawdzony przepis z Mikserem Kulinarnym! Nadaje się do dłuższego przechowywania, zatem można przygotować go z wyprzedzeniem. Ciasto idealne również dla tych, którzy obawiają się ciasta drożdżowego. Jest łatwiejsze, mniej pracochłonne, a największy atut - jeszcze smaczniejsze.


Ja, jako dziecko zawsze wyjadałam sam mak z ciasta – w tym przypadku nie muszę tego robić, maku jest mnóstwo. Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na makowiec. Ciasto było na bazie mąki, sera, proszku do pieczenia, oleju i żółtek.


Witam :) Szukając przepisu na makowiec trafiłam na Pani stronę, zdjęcia wyglądają zachwycająco a przepis nie wydaje się być aż tak skomplikowany, więc to jego wybrałam na mój pierwszy makowiec w życiu. Zanim wezmę się do pracy chciałabym o coś zapytać. Doskonałe ciasto na święta. W takim razie koniecznie wypróbuj przepis na kruchy placek z makiem. PROSTY Pyszny MAKOWIEC z Serem – Dzień dobry!


Zapraszam dzisiaj na pyszny makowiec z serem na kruchym cieście. Jest bardzo smaczny, wilgotny, trochę waniliowy i migdałowy, wygląda apetycznie po przekrojeniu, ma takie łatki. Seromakowiec na cieście kruchym.


Makowiec na proszku

Wyśmienite ciasto na Boże Narodzenie. Gorąco polecam wypróbować. Wybór należy do ciebie, a obie wersje będą równie dobre. Uwaga: u mnie ciasto wyszło dosyć wysokie, ale użyłam blaszki 24×cm.


MAKOWIEC PRZEPIS na najdelikatniejsze ciasto z makiem na pysznym, puszystym biszkopcie. Proste i tanie ciasto, które wychodzi zawsze.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty