wtorek, 29 stycznia 2019

Przepis na leczo bez cukini

Dodane przez zielonacytryna w: Tylko o kuchni. Ja w tym roku zrobiłam eksperymentalne leczo, ale to były pierwsze moje przetwory tego typu więc nie wiem czy się nie zepsuje. Przepis na leczo z cukinii. Lekkie danie, którego głównym składnikiem jest cukinia. Można przygotowywać je przez cały rok.


W sezonie letnim można skorzystać ze świeżych pomidorów, a w zimie z pomidorów z puszki.

Polecam podawać leczo z bagietką. Idealne na lekki letni posiłek leczo z cukinią i kiełbasą będzie jednocześnie pożywne i szybkie do wykonania. To doskonały sposób na obiad na dwa dni, a więc propozycja dla tych, którzy nie mają ochoty spędzać w kuchni zbyt wiele czasu. Poproszę sprawdzony przepis na leczo bez cukini i Zaloguj.


Nawet nie tak dawno zamieściłam przepis, na leczo, na moim blogu. W lipcu zrobiłam leczo z cukini otorzyłam teraz. Podstawą każdego lecza jest papryka.


Nic dziwnego w końcu leczo to węgierski wynalazek.

Złagodzisz nieco jego pikantny wyraz dodając do niego cukinię. Jeszcze cebula, pomidory, zioła i masz gotowe danie w wersji wegetariańskiej. Jeśli jednak brakuje ci tu mięsnego pierwiastka dodaj kiełbasę, lub podsmażoną pierś z kurczaka. Robię je naprawdę różnie.


Jest dużo odmian leczo, jedną z nich jest leczo z dodatkiem cukinii. Na stronie mam także przepis na leczo z cukinią z dodatkiem mielonego mięsa zamiast kiełbasy, to dobra opcja dla tych, którzy niekoniecznie przepadają za kiełbasą i wybierają chude mięso. Dzisiaj polecam klasyczne leczo z cukinią.


Zobacz, jak zrobić leczo. Leczo - danie proste i smaczne. Tradycyjne leczo składa się z pomidorów, papryki, cebuli i kiełbasy. Niektórzy lubią dodać do lecza. Na blogu króluje mój ulubiony przepis na leczo z cukinią, jednak już od jakiegoś chodziło mi po głowie przygotowanie przygotowanie tego dania według tradycyjnej węgierskiej receptury.


W Polsce przywykliśmy do stosowania sporej ilości dodatków, które wbrew powszechnej opinii nie są składnikami stricte węgierskiego przepisu. Ten przepis jest szybki i łatwy, dlatego udaje się każdemu. Przygotowanie naszego leczo z cukinii zajmie nam ok. Na naszych stołach leczo też jednak chętnie gości – i latem, i zimą.


Podajemy proste przepisy na leczo domowej roboty.

Mam większą ilość cukinii. Zrobiłam leczo do słoików na zimę. Podpowiedzcie ,co jeszcze można zrobić z cukinii na zimę ? O przechowaniu w stanie surowym ,chyba nie ma mowy ? Standardowo leczo, które się przyrządza, w składzie ma porządny kawałek kiełbasy. Moje leczo jest bardziej lekkie. Składa się z samych warzyw.


Teraz czas na pomidorki z puszki, które będą bazą dla naszego lecza oraz przyprawy tj. Gdy całość zacznie się gotować dodajemy pokrojoną cukinię - wielkość zależy od gustu - jeśli chcemy by była chrupiąca, kroimy na większe części, a jeśli chcemy by się rozpadła, kroimy na małe cząstki. Zaprośmy dziś na swoje stoły znakomite danie rodem z węgierskiego talerza. Przed Państwem jedyne i niezastąpione – leczo!


Gwarantujemy, że gdy raz spróbujesz wyjątkowego smaku tej potrawy, z pewnością szybko do niej powrócisz. Nasz przepis na gęste leczo bez wątpienia posmakuje ludziom uwielbiającym mięsne specjały. Ja do leczo dodaję też paprykę wędzoną, która pasuje do tego dania, jak do żadnego innego. Mój przepis na leczo wegetariańskie jest dopracowany do perfekcji. Bardzo często szykuję leczo bez mięsa, ponieważ jest to danie jednogarnkowe i można je długo przechowywać w lodówce.


Super pyszne jest też moje leczo z kiełbasą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty