piątek, 7 sierpnia 2015

Papryka faszerowana serem

Na moim stole papryka zagościła otulona ryżem z marchewką i kukurydzą, ale nie jest to dodatek konieczny. Czas przygotowania: min. Warto pokombinować z farszem i ilością sera, ale klasyczny przepis też jest dobry. Czasem kupuję w sklepach słoiczki z nadziewanymi papryczkami.


W środku mają twarożek, są pachnące czosnkiem i ziołami.

Uwielbiam je, niestety mój portfel nie koniecznie ;) Postanowiłam zatem sama przygotować takie papryczki. Okazało się to dość proste. Faszerowana papryka to doskonały pomysł na pożywny obiad.


Zazwyczaj odcina się czubek papryki, nadziewa ulubionym farszem i gotuje w sosie pomidorowym. Chciałabym ci jednak przedstawić nieco inną, nie mniej smaczną propozycję. Cebulę pokroić w kostkę, usmażyć na oliwie, aż będzie szklista. Pod koniec smażenia dodać przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i chwilę jeszcze smażyć, a następnie zostawić do.


Feta to grecki ser produkowany z mleka owczego i koziego lub tylko owczego.

Odcinamy czubek papryczek, delikatnie wycinamy gniazda i płuczemy pod ciepłą wodą. Następnie lekko obgotowujemy przez ok 5-7min. Dlaczego robie tak długie przerwy w pisaniu? Papryka marynowana faszerowana fetą.


A no przygotowuję się do wakacji. Już niedługo, bo za kilka dni lecę z dzie Zobacz więcej. Olga Obserwuj bloga Obserwujesz bloga Początkująca pani domu. Przepisy z kategorii faszerowana papryka serem.


Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy. Klasyką jest papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem. Mięso z nadzienia jest wyjątkowo wilgotne, ponieważ cały czas zbiera soki z papryki.


Pieczarki i pietruszka nadają smaku, a dzięki ryżowi danie jest sycące i nie wymaga innych dodatków. Mnie kolorowy wygląd papryki, zawsze zachęca do jej jedzenia. Podana z ryżem (najlepiej brązowym) oraz sałatą będzie stanowić. Dodane przez konia w: Tylko o kuchni.


Osobiscie nie robilam nigdy sera feta w zalewie , ale czesto taki kupuje bo go uwielbim , czesto kupuje male papryczki lekko pikantne nadziewane serem feta w zalewie z oliwy sa boskie , swietne sa tez mlode karczochy w takiej wlasnie. PAPRYCZKI Z SEREM Dzisiaj mam dla was papryczki z serem, dokładnie małe papryczki faszerowane serakiem feta w oliwie.

Oczywiście, każdy ma na nie swój, własny, wyjątkowy przepis. Spodobał Ci się ten przepis? Oceń przepis aby doradzić innym! To przepis na faszerowaną paprykę, do którego chętnie powracam. Jest prosty i pyszny, z idealnie dobranymi składnikami i proporcjami.


Ryż ugotuj w osolonej wodzie. Sprawdź składniki i instrukcje na KuchniaLidla. Farsz może też składać się ze zdrowej kaszy, ryżu lub kuskusu. Całość można posypać tartym serem. To wygodne do serwowania danie, bowiem każdy dostaje na talerz paprykę lub dwie połówki papryki z pysznym gorącym.


Dodać oliwę i doprawić świeżo zmielonym pieprzem (feta jest serem dość słonym, więc można pominąć sól). Tak przygotowaną paprykę. Składniki: 5g mięsa mielonego woreczki ugotowanego ryżu sól, pieprz, pieprz ziołowy, chili, zioła prowansalskie, słodka papryka łyżki koncentratu pomidorowego dag żółtego sera cebula 5-paprykWięcej. Osobiście, bardzo lubię paprykę pieczoną w piekarniku, ponieważ ma słodkawy smak i według mnie smakuje jeszcze lepiej niż papryka surowa. W tym przepisie papryki przekroiłam na pół i nadziałam mięsem mielonym oraz wcześniej ugotowanym ryżem.


Ser dokładnie rozetrzeć z jajami i drobno posiekanym szczypiorkiem lub natką pietruszki, doprawić do smaku. Masą nadziewać strąki papryki, upiec w piekarniku około minut. Smaczna, warzywna przystawka. Pikantne papryczki nadziewane serem. Przydało by się zjeść na obiad coś lekkiego i niewymagającego jeśli chodzi o spędzanie czasu w kuchni.


Korzystając z sezonu na młody szpinak polecam kolejny pomysł na faszerowaną paprykę. Wiele osób ma nie miłe wspomnienia z dzieciństwa jeśli chodzi o szpinak. Pierś z kurczaka kroimy w drobną kostkę, przyprawiamy i smażymy aż się zarumieni.


Połączenie pieczonej papryki z serem feta. Ach, papryka jest dobra zawsze. Smak podkreślony bazylią. Ja raz piekę w czapeczkach, a następnym razem bez – zależy jak wyjdzie.


Tylko po posypaniu serem oczywiście już nie przykrywam. A w ogóle to dużo wygodniej się piecze, jeśli papryki przekroimy wzdłuż, tak jak na przykład w tym przepisie.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty