wtorek, 11 sierpnia 2015

Leczo recipe

Enjoy with a warm slice of bread! My family always adds sausage to it but if you are looking for a vegetarian soup and leave it out, you will still have a delicious soup. French Ratatouille: This traditional vegetable stew originated as a poor man’s dish in Nice, France.


Leczo recipe

These days, the stew is known and loved around the world and is often considered gourmet fare. Serbian Ajvar: This roasted eggplant-sweet-pepper mixture is sometimes referred to as vegetarian caviar. It can be mashed or left chunky, depending on personal taste, and served as a relish or. Sposób przyrządzania: Papryki myjemy i usuwamy z nich gniazda nasienne. Pomidory sparzamy, obieramy, wykrawamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę.


Zobacz, jak zrobić leczo. Leczo - danie proste i smaczne. Przepisy na leczo są różne. Tradycyjne leczo składa się z pomidorów, papryki, cebuli i kiełbasy.


Niektórzy lubią dodać do lecza. Jednogarnkowe, sycące, z dużą ilością warzyw, ale też z mocną mięsną nutą. Bardzo męskie danie ;) Prezentuję przepis na klasyczne węgierskie leczo.


Danie to zyskało bardzo dużą popularność w Polsce i jest u nas gotowane najczęściej z dodatkiem kiełbasy. W takiej postaci stanowi pełny posiłek, np. It’s often cooked in the summer when fresh vegetables are in abundance. Most people enjoy it with Polish brea although some people also have it on its own.


My grandmother used to make this for me. It has quick preparation time and it is liked by everyone who tries it! Hillshire Farms Polish Sausage Big Red or Green Peppers Big Onions (oz.) can Tomato Paste tbsp. Cut the sausages, peppers and onions.


The pieces should be about centimeter thick. Take a big pot and pour a tablespoon of cooking oil into it. W wersji mięsnej przygotowywane z dodatkiem wędzonego boczku lub wędzonej słoniny. Jest to danie jednogarnkowe, bardzo sycące, z dużą ilością warzyw, ale także z mocnym akcentem mięsnym. Występuje w wielu odmianach, dziś prezentujemy Wam przepis na nasze ulubione, tradycyjne leczo z dużą ilością papryki.


Leczo recipe

Najlepiej smakuje gotowane w kociołku nad ogniskiem. Ale z domowej kuchni tez będzie wyśmienite. Zapasteryzujcie kilka słoiczków na zimę. Wegańskie leczo z ciecierzycą, papryką i cukinią.


Pyszne z pieczywem, kaszą albo z makaronem. It is a dish with Hungarian origins. You cook seasonal, use red peppers, tomatoes and zucchini the moment they are the best and the cheapest.


Leczo recipe

This is a healthy and delicious meal I made very often (sometimes even omitting Kielbasa). The only thing is I never measure the ingredients so please feel to adjust the amount of ingredients if you feel like it. Nie każdy jednak kojarzy je z Węgrami, dla wielu z nas to podstawowe, polskie danie w czasach gdy na naszych działkach cukinia i kabaczek rosną jak szalone. Ale leczo to nie tylko Polska i Węgry, to także Czechy, Słowacja, Austria i Chorwacja. Każdy z tych krajów ma swoje wariacje na jego temat.


Jej doskonałe walory smakowe doceniają także Polacy – to między innymi dzięki temu, że składniki dania są u nas łatwo dostępne, a smak jest bliski naszym gustom. Pierwsze moje leczo postanowiłam zrobić z oryginalnych węgierskich produktów. Na hali kupiłam białą i czerwoną paprykę, wędzone i niewędzone papryki w proszku (słodką i pikantną) oraz salami i kiełbaski debreczyńskie.


Do przygotowania leczo najlepsza jest papryka igołomska i taką właśnie udało mi się kupić. It’s so popular in Poland that we treat it as our national dish too! Have you heard about leczo?


It’s a delicious stew made with bell peppers, tomatoes, onions, and sausage. That’s the most traditional, Hungarian version. Jest ono dośc pracochłonne, ale bardzo łatwe, każdy sobie z nim poradzi. Difficulty level Easy Ingredients: - cukinia średniej wielkości - pomidory - papryki czerwone - papryki zółte - duża cebula - ząbki czosnku - papryka mielona słodka lub ostra - pieprz czrny mielony - szt parówki ciękiej ( typ berlinki ) - sól do smaku - łyżka masła lub troche oliwy.


Potrawę tę najlepiej robić właśnie teraz – w środku lata, gdy mamy pod dostatkiem słodkiej papryki, soczystych pomidorów i cebuli. Tak zakrzyknęła moja rodzinka po spałaszowaniu tego kolorowego jedzonka. Poza tym to był obiad błyskawiczny, przygotowanie. Często staram się gotować coś zupełnie od czapy, tym razem jednak sięgnęłam po klasykę.


Mimo wszystko moje leczo z kiełbasą i boczkiem jest lekkie, bardzo warzywne. Nie będę wciskać, że jest fit, ale z pewnością jest mniej tłuste niż nie jedno leczo, które dotychczas jadłam.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty