Szukasz pomysłu na przetwory na zimę? Polecam marynowane papryczki chili. Szczególnie przypadną do gustu tym, którzy cenią sobie pikantne smaki. Jeśli więc lubisz kuchnię, której nie brak charakteru, ruszaj po słoiki i zabieraj się do dzieła.
Marynowane chili to gorący hit nawet na najbardziej mroźną zimę! Ku mojemu zaskoczeniu w blogowych czeluściach istnieje luka i to spora.
W sezonie chilli jest tania, wygrzana w słońcu i pachnąca. Przepis na papryka konserwowa. Włożyć do czystych i suchych słoików. Jak zaprawić papryczkę chili na zimę iza-bela 31. Bardzo proszę o dokładne przepisiki.
Poporcjowaną paprykę można włożyć do plastikowych woreczków lub pudełek. Wówczas unikniemy zbicia w tzw. Ważne, żeby przed zamrożeniem paprykę dokładnie osuszyć.
Przed zamknięciem w woreczkach i pojemnikach powinno być jak najmniej powietrza. Potem dodać ocet i przecier pomidorowy i gotować kolejne min. Lista przepisów na jak zaprawić paprykę z polskich blogów kulinarnych. Można zmiksować, ale niekoniecznie.
Wybierz najbardziej interesujący przepis i zacznij gotować! Możemy też przygotowywać z niej pyszne przetwory na zimę. W odróżnieniu od wielu innych warzyw, nawet duszona czy gotowana papryka zachowuje większość wartości odżywczych.
Kiedy będą lekko wklęsłe (ale nie zawsze jest to widoczne) i stawiające opór, słoiki będą ok. A kiedy pokrywka będzie się uginała pod naciskiem palca i ponownie odskakiwała w górę, to znak że coś jest nie tak. Taką paprykę najlepiej zjeść w pierwszej kolejności lub wymienić słoik lub pokrywkę i zaprawić od nowa.
Jak obieracie papryke ze skórki. Dodane przez Konto usunięte w: Tylko o kuchni. Nasmarować papryke olejem i wstawić do piekarnika, tem. C, lub na grill i podpiec przez ok minut.
Nasiona przed siewem warto zaprawić. Następnie wkładam do słoików pokrojoną paprykę. Do każdego słoja wkładam po dwa plastry cebuli.
Nie ustępuje jej nawet pieprz, który ma od niej o wiele łagodniejszy smak. Ta ostra przyprawa pochodzi z tropikalnych rejonów Ameryki, gdzie największe uznanie zdobyła w Meksyku. No cóż, dla nas – Polaków – to Bułgaria jest. Ketchup to doskonały dodatek do różnych dań, ale warto przygotować własną, dużo zdrowszą wersję.
Jak zrobić dobry ketchup w swoim domu i to nie tylko z pomidorów? Możesz zrealizować prosty przepis na domowy ketchup z cukinii, dyni, śliwek, jabłek i papryki! Przetwory własnej roboty to świetna sprawa. Gdy ziemniaki będą na wpół miękkie dodać pieczarki oraz papryki.
Paprykę uprawia się wyłącznie z rozsady. Gotować razem ze ziemniakami ok. Do gulaszu dodać opieczoną cukinię i do smaku papryczkę chili, paprykę słodką majeranek, pieprz oraz sól. Obrane ziemniaki pokroić w kostkę.
Po około minutach dodać pozostałą paprykę. Przełożyć paprykę do hermetycznego naczynia (używam szklanego), szczelnie przykryć i pozostawić do wystygnięcia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.