wtorek, 6 stycznia 2015

Farsz na rybe po grecku

Najlepszy przepis sprawdzony na rybę po grecku. Ryba w warzywach, marchewce, pietruszce i cebuli. Ryba po grecku na sposoby - Saute. Jak się jednak okazuje cieszy Zobacz więcej. Najlepiej smakuje podgrzewana na drugi, czy trzeci dzień.


Tuż przed kolacją wigilijną wystarczy odgrzać rybę po grecku w piekarniku lub na patelni.

Nie może jej zabraknąć w wielu domach podczas świątecznego przyjęcia. Zobacz najłatwiejsze przepisy na rybę po grecku. DoradcaSmaku - ten przepis cieszy się popularnością. Przepisy, jak zrobić - Smaker.


Prosty przepis tradycyjny oraz przepis na wersję fit, czyli ryba po grecku dietetyczna. Postanowiłam przygotować swoją rybę po grecku, a że najlepszą robi moja mama, więc zadzwoniłam do mamy po kilka wskazówek. I tak oto przygotowałam swoją rybę z farszem warzywnym, która wyszła pyszna i delikatna.


Teraz i ja wiem jak zrobić rybę po grecku :) Smacznego!

Można ją też przygotować wcześniej i podać nawet dwa dni od zrobienia. Lubisz ryby i szukasz ciekawych inspiracji na obiad? Polecam sięgnąć po więcej moich przepisów na dania z ryby. Rybę myjemy, obsuszamy ręcznikiem kuchennym, skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące.


Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron, przekładamy na głęboki półmisek. Zajadamy się nią podczas Wigilii, na imieninach babci czy weselu. Do tego smakuje wszystkim.


Pożywna ryba i solidna porcja warzyw z ryby po grecku czynią pożądane danie w codziennej diecie. Kiedy robię rybę po grecku, już z założenia przygotowuję więcej sosu warzywnego, bo znika podczas próbowania przez M. Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Klasyka na wigilijnym stole, czyli ryba po grecku.


Z Grecją ma niewiele wspólnego, ale to chyba nie ma większego znaczenia, bo jest to w naszej rodzinie (i pewnie nie tylko) pozycja obowiązkowa na świątecznym stole. Dodane przez Tangerinka w: Tylko o kuchni. Po grecku to jest ryba z rusztu (z grilla). Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy.


Serwuje się ją na ciepło lub na zimno, jako przystawkę. Rybę po grecku przyrządza się ze smażonych kawałków lub filetów rybnych w towarzystwie duszonych warzyw (marchwi, selera, pietruszki, cebuli) oraz sosu pomidorowego.

Prosty trik na ścieranie sera na tarce tak, by zrobić to szybciej i bez brudzenia. Pigwa do herbaty - owoce, kwiaty, przetwory. Dobry farsz do ryby po grecku to podstawa udanego dania. Można go przygotować w bardzo prosty sposób. Wystarczą nam do tego warzywa (najczęściej stosowane są tarte: marchew, pietruszka, seler i cebula), a także koncentrat pomidorowy oraz przyprawy, takie jak pieprz, sól, ziele angielskie, liść laurowy.


W prawie połowie stycznia podaję Wam przepis na REWELACYJNĄ rybę po grecku. I to głównie na wigilijną wieczerzę. Ale nie ma tego złego za miesięcy przypomnę Wam o nim :) Poza tym kto powiedział, że ryba po grecku może być tylko potrawą wigilijną? W Boże Narodzenie ryba po grecku jest dla mnie pozycją obowiązkową. Wiadomo, na wigilijnym stole musi pojawić się m. Jednak moim ulubionym daniem jest bez wątpienia ryba po grecku.


Kiedy wszyscy zajadają się różnego rodzaju sałatkami lub odgrzewają kolejną porcję karpia, ja zawsze sięgam po. Farsz pięknie pachnie i smakuje borowikami, jak dla mnie to rewelacyjne rozwiązanie – uwielbiam zapach grzybów. Pieczona pod pierzynką z duszonych warzyw – marchwi, selera, cebuli i pomidorów – może być podawana zarówno na ciepło, jak i na zimno.


Ja układam na półmisku rybę i na wierzch farsz warzywny. Całość posypuję pozostałą natką. Co prawda przepis na rybę po grecku wymaga nieco więcej czasu i cierpliwości, bo danie jest dość pracochłonne. Ale za to jak taka ryba po grecku wygląda! No zjawiskowo po prostu :) A do tego jest dobra na ciepło i na zimno.


Podstawowe składniki to biała ryba, włoszczyzna i przyprawy. Sprawdź, jak przyrządza ją miłośniczka kuchni Kasia Bukowska!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty