poniedziałek, 12 stycznia 2015

Papryki nadziewane serem

Pikantne papryczki nadziewane serem. PAPRYCZKI Z SEREM Dzisiaj mam dla was papryczki z serem, dokładnie małe papryczki faszerowane serakiem feta w oliwie. Oczywiście, każdy ma na nie swój, własny, wyjątkowy przepis.


Dziś propozycja dla wielbicieli żółtego sera – pyszne, wegetariańskie papryki nadziewane żółtym serem. Farszem ze startego żółtego sera, Majonezem Dekoracyjnym WINIARY i odrobiną świeżego czosnku, wypełniamy wydrążone ćwiartki papryki.

Ostudzone papryczki nadziewamy wymiesznymi i doprawionymi serami. Do słoików (u mnie jeden słoik) wkładamy po ząbku czosnku, układamy paprykę i zalewamy gorąca oliwą. Wykorzystuj nie tylko żółty ser – feta, bałkański lub halloumi to inne warianty doskonałe do zapieczenia. Niedokończone warzywa z puszki oraz te ze słoika mogą służyć za bazę. Efektownie podane danie obiadowe.


Papryka nadziewana szpinakiem. Bardzo smaczne, sycące i pełne różnych smaków.

Gotować około minut (od momentu zawrzenia wody). Na moim stole papryka zagościła otulona ryżem z marchewką i kukurydzą, ale nie jest to dodatek konieczny. Przepis na papryki nadziewane mięsem mielonym i ryżem.


Osobiście, bardzo lubię paprykę pieczoną w piekarniku, ponieważ ma słodkawy smak i według mnie smakuje jeszcze lepiej niż papryka surowa. Przekąska, która świetnie pasuje np. W tym przepisie papryki przekroiłam na pół i nadziałam mięsem mielonym oraz wcześniej ugotowanym ryżem. Sery włożyć do blendera, zmiksować na masę, doprawić solą i pieprzem, nadziewać paprykę przy pomocy worka cukierniczego. Dodane przez kobra2w: Tylko o kuchni.


Na pewno nie można spodziewać się chrupiącej papryki,ale np. Generalnie do ciepłych dań nadaje się bardzo dobrze. Ostra papryka nadziewana sere– papryka ostra – ser typu feta 200g – twarożek 250g – kilka ząbków czosnku – opcjonalnie sól, gdyż serki są dosyć słone – zioła: oregano, bazylia, tymianek – olej lub oliwa.


Ja uwielbiam te papryki i wlasnie takie czaresniowe kupuje przy okazji wizyty w Kauflandzie. Troche malo oplacalny interes, ale nie moge sie im oprzec. Kupilam wlasnie papryki chilli, ktore okazaly sie wyjatkowo lagodne i pewnie maja jeszcze te partie w sklepie i moglabym sie w nie zaopatrzyc.


Czasem kupuję w sklepach słoiczki z nadziewanymi papryczkami.

W środku mają twarożek, są pachnące czosnkiem i ziołami. Uwielbiam je, niestety mój portfel nie koniecznie ;) Postanowiłam zatem sama przygotować takie papryczki. Okazało się to dość proste. Ser rozdrabniamy widelcem na gładką masę, doprawiamy solą i pieprzem (serek należy przesolić, gdyż mało słony serek zginie w połączeniu z papryką), a następnie nadziewamy nim paprykę.


Z podanych składników zagotowujemy zalewę. Liście mięty posiekać i dorzucić do farszu. Dodać oliwę i doprawić świeżo zmielonym pieprzem (feta jest serem dość słonym, więc można pominąć sól). Możesz jednak spróbować mniej znanych przepisów na wegetariańską paprykę nadziewaną, wykorzystując kaszę czy nawet biały ser. Wszystko zależy od Twojej pomysłowości.


Co ciekawe, farsz można przygotować na wiele różnych sposobów. Przedstawiamy wam kilka opcji. Zobacz także: Sałatka szwedzka – najpopularniejsza sałatka z ogórków na zimę.


Możecie przygotować marynowane kawałki papryki lub sałatkę na zimę z dodatkiem papryki właśnie. Nadziewane papryki to danie idealne dla wegetarian – pożywne i sycące nie tylko oko, ale także żołądek. Wypróbuj je nawet jeśli preferujesz dania mięsne, a na pewno nie pożałujesz. To też świetny patent na specjalne okazje, a także sposób na to, by przemycić do menu swojej rodziny więcej wartościowych warzyw.


Poza mięsem mielonym w nadzieniu znajdują się pieczarki i. Klasyką jest papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem. Mięso z nadzienia jest wyjątkowo wilgotne, ponieważ cały czas zbiera soki z papryki. Pieczarki i pietruszka nadają smaku, a dzięki ryżowi danie jest sycące i nie wymaga innych dodatków.


Mnie kolorowy wygląd papryki, zawsze zachęca do jej jedzenia. Osobiscie nie robilam nigdy sera feta w zalewie , ale czesto taki kupuje bo go uwielbim , czesto kupuje male papryczki lekko pikantne nadziewane serem feta w zalewie z oliwy sa boskie , swietne sa tez mlode karczochy w takiej wlasnie.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty