czwartek, 26 marca 2015

Ciasto malinowa chmurka siostry anastazji

Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na ciasta siostry anastazji malinowa chmurka. Po tym czasie rozwałkować i wyłożyć na blachę o wym. Nakłuć widelcem i piec ok. Kruchy spó duża ilość malin w malinowej galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńcząca ciasto chrupiąca beza z migdałami. Polecane przepisy: malinowa chmurka siostry Zobacz więcej.


Desery szarlotka siostry.

MALINOWA CHMURKA - IDEALNY PRZEPIS NA CIASTO - przełamana smakiem owoców pyszna beza :) Delikatne, idealne ciasto, które uwodzi smakiem! Lekkie ciasto niczym chmurka z rozpływającą się w ustach masą z śmietanki i mascarpone,. Malinowa chmurka zawsze wprawia gości w zachwyt. Smaki są idealnie zrównoważone, aby ciasto nie było zbyt słodkie.


W internecie i na forach społecznościowych zrobiło ogromną furorę. Okazja bardzo wyjątkowa, bo pierwsze urodziny małego Niuni Zobacz więcej. PrzepisyJoli Obserwuj bloga Obserwujesz bloga Przepisy Joli.


Kruche ciasto, maliny w galaretce, puszysty śmietanowy krem i słodka, chrupiąca beza.

Chłopcy stwierdzili, że to jedno z lepszych ciast jakie zrobiłam:) Mi też baaardzo smakował. Majówka już za kilka dni, dlatego też może skusicie się na ciasto z którym dziś do Was przychodzę. Ciasto z orzechami i jabłkami. Goście zachwyceni, wszyscy objedzeni po uszy. Nie doczytałam tylko komentarzy i niepotrzebnie rozmroziłam maliny, ale na przyszłość użyję takich prosto z zamrażarki.


Ewa Wachowicz robi też ciasto malinowa chmurka na spodzie biszkoptowym. Wówczas najlepiej jest jednak upiec cieńszy podkła aby deser nie stał się suchy, wysoki i trudny do zjedzenia. Poza tym cukiernicy zachwalają również ciasto malinowa chmurka, przygotowane na herbatnikach, co jest zdecydowanie szybszą wersją tego deseru.


Połączenie wielu pysznych smaków w jednym cieście. Bezę i kruche ciasto najlepiej przygotować wcześniej i kilka godzin przed podaniem połączyć z kremem i galaretką. Do miski wsypać wszystkie składniki i zagnieść ręką. MALINOWA CHMURKA Beza - sztuki białka - szczypta soli - 200g drobnego cukru - łyżka soku z cytryny - łyżka mąki ziemniaczanej - płatki migdałów wg. Podając swoje dane wyrażam zgodę na utworzenie spersonalizowanego profilu użytkownika, aby Lidl mógł kierować lepiej dostosowane do moich zainteresowań niektóre reklamy w formie newslettera oraz ulepszać strony internetowe.


Zgoda może być wycofana w dowolnym momencie, np. Spód to ciasto kruche, druga warstwa to maliny, trzecia bita śmietana z serkiem mascarpone i czwarta – delikatna, chrupiąca beza z przypieczonymi płatkami migdałów na wierzchu. Ciacho jest bardzo smaczne, wysokie.


Jest niezwykle pyszne, delikatne i rozpływające się w ustach.

Jednym słowem – uzależnia! Uznaliśmy je za jedne z najlepszych ciast na świecie! Z pozoru skomplikowane, ale to tylko kwestia dobrej organizacji pracy. Cieniutka warstwa kruchego ciasta, spora warstwa galaretki z owocami, puszysty krem i jakby tego było mało na wierzchu chrupiąca beza z migdałami.


Ja robiłam go dopiero pierwszy raz i muszę przyznać, że smakuje super #128578; Co prawda trzeba się przy nim napracować i spędzić kilka godzin w kuchni, ale warto! This feature is not available right now. Polecam wszystkim miłośnikom malin - i nie tylko!


Przenikające się w nim warstwy kruchego ciasta, owocowej galaretki, śmietankowo-waniliowego kremu oraz migdałowej bezy zadowolą każdego amatora słodkości. Pomimo trwającego już sezonu na bardziej jesienne owoce postanowiłam wykorzystać rosnące jeszcze w naszym ogrodzie ostatnie późne maliny. Tym razem swoimi przepisami dzieli się Siostra Salomea, przepisami odmiennymi zarówno pod względem wykonania, jak i inspiracji.


Z recepturami Siostry Anastazji łączy je jedno – zawsze się sprawdzają! Myślę, że mało komu ona nie smakuje:) wiec jeśli jest ktoś, kto nie próbował- to Koniecznie musi;) troszkę zmieniłam klasyczny przepis, ponieważ na tamtym spodzie nie chciała mi wyjść chrupiąca beza (tylko taka gumowata). Wypiek ten znakomicie nadaje się na wszelkie okazje takie jak imprezy okolicznościowe czy też rodzinne spotkania. Zagniatamy wszystkie składniki na jednolitą masę.


Składniki na kruche ciasto szybko zagnieść, uformować kulę, owinąć w folię, schłodzić przynajmniej przez godzinę. Schłodzone ciasto wyjąć z lodówki, rozwałkować i wyłożyć nim blachę. Ponakłuwać widelcem i wstawić do nagrzanego do 1stopni piekarnika. Powstało ze składników, które akurat miałam w domu. Całość pyszna, wilgotna, delikatnie cytrynowa.


Na jednym kawałku nie można poprzestać. W przygotowaniu nie jest trudne, a smakuje wyśmienicie. Przepis w gruncie rzeczy bardzo łatwy i nie ma się co bac! Tylko faktycznie warto odwrotnie zacząć aby wyrobić się z nim szybciej. Najpierw bezę godzinkę w 1stopni.


W tym czasie kruche ciasto. Jak beza sie wysuszy od razu wyjelam i upieklam spod. W ciepła jeszcze galaretkę rozkruszylam palcami minut wcześniej wyjęte z zamrażarki maliny. Zmodyfikowane przeze mnie ciasto siostry Anastazji z książki: „1nowych ciast”.


Jego nazwa jest bardzo trafiona). Zastąpi każdy tort, a nawet dwa. Jest bardzo bogate, wysokie i różnorodne w smaku. Jeśli szukaliście przepisu na ciasto, które będzie się pięknie prezentowało na stole i wywoła efekt wow to dobrze trafiliście. Po prostu niebo na talerzu.


Przepyszne ciasto z malinami i chrupiącą bezą z migdałami. Wcale się nie dziwię, że zrobiłaś to pyszne ciasto kiedy go zobaczyłaś. Pozwól, że ja nakarmię swoje oczy pięknym widokiem tego ciasta, dopóki sama go nie zrobię :). Biszkopt siostry Anastazji.


Z tego co pamiętam powinnam wykorzystać jeszcze płatki migdałów, jednak ja ich po prostu nie miałam piekąc bezę późnym wieczorem, a ochota.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty