Przestudzić, wymieszać z malinami (mogą być mrożone, nie rozmrażamy ich wcześniej). Odłożyć do lodówki do lekkiego zgęstnienia galaretki. Po tym czasie rozwałkować i wyłożyć na blachę o wym. Nakłuć widelcem i piec ok. Smaki są idealnie zrównoważone, aby ciasto nie było zbyt słodkie.
Jednym słowem – uzależnia!
Uznaliśmy je za jedne z najlepszych ciast na świecie! Tężejącą galaretkę wyłożyć na kruche ciasto, wyrównać, schłodzić w lodówce. Lista przepisów na maliny pod chmurka z polskich blogów kulinarnych.
Wybierz najbardziej interesujący przepis i zacznij gotować! Rewelacyjne ciasto, świeże, kremowe, kuszące wyglądem. Ambrozja, która zniewala zmysły. Malinowy pocałunek pod chmurką.
Wyjmujemy z lodówki ciasto kruche z galaretką i malinami. Wykładamy na nie masę budyniową i całość przykrywamy bezą.
Gotowe ciasto wstawiamy do lodówki na min 3-godz najlepiej na całą noc. Dodane przez myszkaw: Tylko o kuchni. Kupiłam ostatnio ciasto,które nie wiem jaką miało nazwe. Może ktoś ma przepis na to. Spód ciemny,kakaowy w środku jabłka na górze.
Polecam wszystkim miłośnikom malin - i nie tylko! Jest niezwykle pyszne, delikatne i rozpływające się w ustach. Blachę o wymiarach 25x smarujemy tłuszczem i wykładamy papierem do pieczenia.
Wylepiamy dno formy ciastem i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 1stopni i pieczemy minut. Wbrew pozorom wykonanie ciasta nie jest trudne, a z moimi instrukcjami wyjdzie ono każdemu- gwarantuję. Przepis w gruncie rzeczy bardzo łatwy i nie ma się co bac! Tylko faktycznie warto odwrotnie zacząć aby wyrobić się z nim szybciej.
Najpierw bezę godzinkę w 1stopni. W tym czasie kruche ciasto. Jak beza sie wysuszy od razu wyjelam i upieklam spod. W ciepła jeszcze galaretkę rozkruszylam palcami minut wcześniej wyjęte z zamrażarki maliny.
Pewnego razu wpadła do mnie siostra i mówi, że jadła na imieninach u koleżanki malinową chmurkę i opowiada jakie to wspaniałe ciasto hehe. Wyjęłam więc z szuflady przepis i pokazałam jej, no i zostałam poproszona o upieczenie. Pora dnia Specjalne okazje Sprzęt Owoce Jagodowe Śniadanie.
P0DT1H30M0S P0DT1H30M0S. Pyszne ciasto, wyglądem przypominające lekką chmurkę. Wszystko to za sprawą połączenia warstw kruchego ciasta, galaretki z malinami, lekkiemu kremu z mascarpone oraz delikatnej bezy na wierzchu. Efektowne i łączące wiele smaków w sobie. Zawróci Wam w głowach już od pierwszego kęsa #128077; Wiemy o tym najlepiej z własnego doświadczenia #128521; Jeśli kochacie słodkości równie mocno jak my, mamy jeszcze mały bonus.
Galaretka malinowa Galaretkę i żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, odstawiamy do wystygnięcia. Wrzucamy zamrożone maliny - uwaga! Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na ciasta siostry anastazji malinowa chmurka.
Kruche ciasto, maliny z galaretką, krem z mascarpone i bitej śmietany i delikatna beza. Ciasto wprost rozpływa się w ustach. Połączenie wielu pysznych smaków w jednym cieście.
Myślę, że mało komu ona nie smakuje:) wiec jeśli jest ktoś, kto nie próbował- to Koniecznie musi;) troszkę zmieniłam klasyczny przepis, ponieważ na tamtym spodzie nie chciała mi wyjść chrupiąca beza (tylko taka gumowata).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.