piątek, 13 marca 2015

Ryba po grecku ile można przechowywać

Zamrozić też można rybę po grecku, rybę pieczoną lub smażoną, jednak trzeba uprzedzić, że po takiej obróbce nie będzie ona na pewno smakowała jak świeża. Zmieni się też nieco jej konsystencja. Podobnie jak w przypadku surowej – zbytnio nasiąknie wodą.


Smażenie aromatycznej mieszanki warzyw, odpowiednie ich doprawienie to była zawsze moja domena. I jedyne czego naprawdę nie lubiłam to smażenie ryby, a już szczególnie gdy była to ryba-fuj-mrożona w kostkach, czy glazurowane filety.

Ryba po grecku - to jedna z podstawowych potraw wigilijnych. Nie może jej zabraknąć w wielu domach podczas świątecznego przyjęcia. Zobacz najłatwiejsze przepisy na rybę po grecku.


Wyniki wyszukiwania dla ile mozna przechowywac rybe po grecku pokaż przepisy tylko ze zdjęciami. Ile można przechowywać rybę po grecku? Ile wcześniej można zrobić rybę po grecku? Danie można także mrozić.


Ile czasu można przechowywać?

Bo nie wiem kiedy powinnam robić? Pierwsi goście zjawią się w sobotę wieczorem, także świętowanie zaczniemy już wtedy. A ryby po grecku nie jadłam naprawdę długo - dzięki za pomysł :) Usuń. Do ciasta, do tradycyjnie panierowanego schabowego, do tatara lub kotleta mielonego i do wielu innych potraw jajko jest konieczne. Przechowywanie ryb mrożonych.


Przy rybach mrożonych sytuacja jest dosyć prosta, choć nie dla wszystkich oczywista. Przede wszystkim istotną informacją jest to, że ryby mrożone chude można przechowywać dłużej niż ryby tłuste. Zależy to jednak od rozmiaru ryby. Ryby nie należą do produktów, które mogą długo leżeć, więc najlepiej spożywać je jak najszybciej po zakupie. Zapewne kupując ryby zwracacie uwagę na sposób ich przechowywania przez sprzedawców.


Zazwyczaj są układane w skrzynkach razem z kostkami lodu. Ryby pakowane próżniowo można przechowywać nawet do tygodni. Sos najlepiej w jakimś pojemniczku, po rozmrożeniu jego konsystencja jest taka sama jak przed mrożeniem, smaku też to nie zmienia. Najlepszy przepis sprawdzony na rybę po grecku. Ryba w warzywach, marchewce, pietruszce i cebuli.


W czasie gdy warzywa się gotują można usmażyć rybę: obtaczać ją w mące i smażyć partiami na złoto na rozgrzanym oleju. Kupiłem we wtorek filety z pstrąga łososiowego świeże, posoliłem je z zamiarem upieczenia na drugi dzień i włożyłem do lodówki ( stopni C).

Tak się złożyło że jakoś nie było czasu ich zjeść. Jak długo taka ryba może leżeć w lodówce? Można ją też przygotować wcześniej i podać nawet dwa dni od zrobienia. Lubisz ryby i szukasz ciekawych inspiracji na obiad?


Polecam sięgnąć po więcej moich przepisów na dania z ryby. Wpływ na długość przechowywania w zamrażarce wywiera również woda zawarta w mięsie. Dlatego podane wartości należy traktować orientacyjnie.


Zawsze jednak lepiej przechowywać krócej, niż dłużej. Ryby można przechowywać w zamrażarce około 4-miesięcy. Choć i tutaj są wyjątki.


Następnie rybę pokroiłam na małe kawałki, posoliłam z obu stron i opanierowałam w mące (nadmiar mąki strząsałam z ryby). Cebulę obrałam, pokroiłam w kostkę i zeszkliłam na oleju, na którym smażyłam rybę (gdyby mąka z ryby opadła i się przepaliła olej należy wymienić na świeży). Ciekawe porady nie tylko naszych użytkowników.


Rybę usmażyłam na oleju. Nadeszła chwila na pstrąga z grilla” czy „Ryba wpływa na wszystko” zalewają nas z każdej strony i nawet dzieci wiedzą, ze trzeba jeść ryby bo są zdrowe. Czasem trafia się okazja i można w promocyjnej cenie kupić większą ilość jedzenia – wszystkiego nie zjesz, więc część możesz zamrozić.


W podobny sposób można przez dłuższy czas przechowywać owoce sezonowe, pieczywo, warzywa czy nabiał.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty