czwartek, 23 lipca 2015

Biala kielbasa z zurkiem

Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy. Gotujemy wywar około minut. Białą kiełbasę myjemy i wrzucamy do gotującego się wywaru.


Po około minutach wlewamy żurek z butelki, doprowadzamy do wrzenia, od czasu do czasu mieszając. Na koniec wciskamy ząbki czosnku.

Podować z jajkiem ugotowanym na twardo i ugotowanymi ziemniaczkami. Biała kiełbasa w cieście z żurkiem. Koncentrat żurku Krakus (3ml) 9ml wody.


Danie smakuje wybornie nawet nie przypuszczałam że kapusta z żurkiem będzie tak pysznie się komponowała. Polecam, spróbujcie sami. Składniki: 600g białej kiełbasy 800g poszatkowanej kapusty 1. Zawsze kiedy na gotowanie mam mało czasu, a chcę żeby na obiad była, też zupa decyduję się na żurek.


Jeśli ma być bardzo szybko to z jajkiem, a jeśli czasu jest nieco więcej wtedy z ziemniakami.

Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na zapiekanka z białą kiełbasą i żurkiem gessler. Po ugotowaniu kiełbasy- wyjąć ją z garnka i wlać żur z butelki, zagotować, zaprawić śmietaną wymieszaną z łyżką mąki. Dodać przesmażoną drobno skrojoną cebulę z czosnkiem ( czosnek można dodać pod koniec gotowania przeciśnięty przez praskę ) oraz kiełbasę zwyczajną podsmażoną w plasterkach. Bulion warzywny zagotować z dodatkiem liści laurowych i ziaren pieprzu.


Do bulionu włożyć białą kiełbasę parzyć na małym ogniu przez minut. Wyjąć kiełbasę z wywaru zdjąć z niej skórę(jeżeli ktoś jada białą ze skórą można nie zdejmować) i pokroić w plastry. Tak przygotowaną kiełbasę włożyć ponownie do gotującego się wywaru,dodać zakwas żytni i poczekać aż. Lista przepisów na kiełbasa biała surowa z żurkiem z polskich blogów kulinarnych. Wybierz najbardziej interesujący przepis i zacznij gotować!


ZUREK Z BIALA KIELBASA 330. UREK Z BIAŁĄ KIEŁBASĄ Kolejna klasyczna propozycja na święta, żurek z białą kiełbasą, ziemniakami i boczkiem. Oj tak, żurek z biała kiełbasą taką gotowaną lub parzoną oraz boczkiem podsmażonym na patelni jest absolutną klasyką kuchni polskiej.


Czasem problemem jest rodzaj mięsnej wkładki. Zaleca się, aby biała kiełbasa do żurku była dodawana w postaci surowej. Innymi popularnymi dodatkami są jajka i opcjonalnie ziemniaki, boczek i grzyby.


Warto poznać prosty przepis na żurek z białą kiełbasą.

Składniki (na 6–porcji): szklanki zakwasu na żurek, surowa biała. W kuchni niemieckiej Weißwurst jest to kiełbasa parzona o specyficznym białym kolorze, nietrwała, silnie rozdrobniona, z mięsa cielęcego z dodatkiem. Zamieszczam ostatni przepis przed świętami…przynajmniej taki jest plan ;) Mam nadzieje, że Wam przypadnie do gustu i go wykorzystacie. Nie wiem, jak to z regionalnością białej, ale nam najbardziej smakuje pieczona z pieczarkami i cebulą, w moim rodzinnym domu długo jadało się gotowaną, niektórzy dodają do żurku. Ale nie tylko - białą kiełbasę chętnie jadamy też przy innych okazjach.


Można ją przygotowywać na różne sposoby - jednym z nich jest pieczenie. Sprawdź, co zrobić, by pieczona biała kiełbasa smakowała doskonale. Robimy ją w domu co roku, zgodnie z poniższymi proporcjami i zawsze udaje się rewelacyjnie.


Fakt, nie jest to ‚fast food’, dobrze żeby mięso miało czas przejść przyprawami, a i flaki trzeba namoczyć… potem jednak jest już z górki, napełnianie, parzenie i jedzenie! Wykorzystaj Żurek Nasza Specjalność WINIARY, a dodatkowo pieczarki i cebulę. Zapiecz całość w piekarniku.


Najlepiej będzie smakowała z chlebem. Jadłam taka kiełbaske teraz na sylwestra z cebulką i pieczarkami pycha też mam opakowania jutro zrobię dzięki. Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w celach marketingowych (m.in. w związku z wysyłaniem materiałów reklamowych, informacji o nowościach, promocjach itp.) przez Prymat Sp. Pieczona biała kiełbasa z dodatkiem dużej ilości cebuli i chrupiących kawałeczków boczku. W zalewie z dodatkiem musztardy francuskiej (ziarnistej), sosu sojowego miodu i wina.


Warto tutaj postarać się o dobrej jakości świeżą (surową) białą kiełbasę, wówczas danie będzie naprawdę pyszne. Wodę w garnku zagotowujemy z dodatkiem liści laurowych i ziela angielskiego, zmniejszamy gaz, by woda nie wrzała a była ciepła i wkładamy doń kiełbasę, pilnując, aby woda się nie zagotowała i parzymy w ten sposób kiełbasę ok. Podajemy prosto z wody, podsmażona lub podpieczoną. WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych). Aromatyczna, z chrupiącą skórką.


Przepis na pieczoną białą kiełbasę. W moim rodzinnym domu w Święta zarówno Wielkanocne, jak i Bożego Narodzenia nie może zabraknąć pieczonej białej kiełbasy. Choć mama piecze ją w sposób tradycyjny bez dodatku czosnku ani ziół, tylko z cebulką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty