Dodane przez Tangerinka w: Tylko o kuchni. Po grecku to jest ryba z rusztu (z grilla). Ryba w panierce z warzywami po grecku - DoradcaSmaku - ten przepis cieszy się popularnością, sprawdź.
Filety rybne smażone w panierce. Zapraszam na tradycyjne potrawy świąteczne, wśród nich m.
Przepis na ryba po grecku. Aromatyczny filet z ryby w chrupiącej panierce pod pierzynką z zimowych warzyw. Czas przygotowania: min. W nich najpierw układamy warzywa, a na wierzchu dorsza. Z czym podawać rybę po grecku?
Ryba po grecku najczęściej podawana jest z pieczywem. Możemy ją także podać w formie przystawki bez żadnych dodatków. Rybę w panierce przyrządza się bardzo łatwo i szybko.
Taka ryba to doskonały pomysł na szybki obiad! Jeśli ktoś miał już do czynienia z filetowaniem ryb na pewno poradzi sobie doskonale. Jeżeli jednak jesteś początkującym kucharzem, pamiętaj, że rybę przed panierowaniem i smażeniem należy najpierw odpowiednio przygotować.
W niektórych domach rybę do powyższego dania smaży się w głębokim tłuszczu i nierzadko w panierce. Jeżeli ryba zostanie ugotowana w wodzie bądź na parze, albo upieczona w piekarniku, będzie lepiej strawna i tym samym będzie korzystniej wpływać na zdrowie i samopoczucie. Najlepszy przepis sprawdzony na rybę po grecku. Ryba w warzywach, marchewce, pietruszce i cebuli. Jeśli nie chcesz smażyć wcześniej ryby na patelni, możesz też upiec ją w piekarniku.
Bardzo często mamy dylemat co zrobić z takich filetów rybnych. Co zrobić, by smażona ryba smakowała ciekawie i była podana ze zdrowymi warzywami. Nie może jej zabraknąć w wielu domach podczas świątecznego przyjęcia. Zobacz najłatwiejsze przepisy na rybę po grecku. Przygotowanie dania perfekcyjna smażona ryba w cienkiej, chrupiącej panierce.
Ryby opłucz pod bieżącą wodą (jeśli używasz mrożonych, najpierw je całkowicie powoli rozmroź w lodówce). Dokładnie wytrzyj do sucha papierowym ręcznikiem. Skrop sokiem z cytryny i odstaw na minut.
Mięciutka, soczysta, biała ryba skryta pod przepyszną kołderką z warzyw.
Niby po grecku, ale z Grecją wiele wspólnego nie ma:) Jest natomiast tak smaczna, że bardzo często pojawia się. Klasyka na wigilijnym stole - ryba po grecku w sosie z duszonych warzyw i koncentratu pomidorowego. Z Grecją ma tyle wspólnego, co czekolada Milka z alpejskimi krowami.
Być może nazwa ryby „po grecku” wzięła się stą że w kuchni śródziemnomorskiej bardzo popularne są warzywa duszone w oliwie, często z pomidorami. Prosty przepis tradycyjny oraz przepis na wersję fit, czyli ryba po grecku dietetyczna. Ja rybkę po grecku też próbowałam zrobić i mi wszyła nawet była trochę pikantna może papryki za dużo dodałam,ale była pyszna.
Zastanawiam się tylko czy gdybym rybę najpierw zrobiła w panierce czy danie miałoby podobny smak czy by się popsuło. Ja również jak moja poprzedniczka polecam rybę po grecku. Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy. Karp po grecku to brzmi pysznie, nigdy nie próbowałam do tej pory bo u mnie w domu albo królował karp smażony, albo ryba po grecku z dorsza.
Odpowiadając na pytania: Chodzi o gospodarstwo Charzykowy, a moja propozycja dania jest świąteczna, bo ze świętami najbardzij kojarzy mi się karp. Ryba w cieście piwnym - przepis Do wykonania ryby w cieście piwnym wystarczy kilka prostych i tanich składników. Jej sekret rewelacyjnego smaku tkwi w dobrze osuszonej rybie i świeżo otwartym piwie.
Soczyste mięsko z ryby (np. dorsz, morszczuk) w chrupiącej panierce to HIT nie tylko na piątkowy obiad. Na dobre wpisała się do kanonu potraw kuchni polskiej. Przygotowana z obsmażonego w panierce, mące lub cieście filetu ryby o łagodnym smaku. Ryby uwielbiamy pod wszelką postacią, szczególną miłością darzymy te smażone.
I do tego ta nieszczęsna ryba usmażona w panierce z jajka i bułki tartej. Na Dukanie robiłam bez oleju, a rybę upiekłam. Trochę zjadłam, a resztę wywaliłam. Dzięki temu przepisowi przygotujesz ją w wyjątkowo efektownym wydaniu. Na początek zaopatrz się w filety białej ryby – sprawdzi się mintaj, sandacz czy dorsz.
Bardzo lubię rybę po grecku, robię ją dosyć często. Raz klasycznie, tak jak dorsza po grecku, a innym razem w nieco odchudzonej formie, bo dodaję rybę gotowaną w parowarze albo pieczoną w piekarniku. I ta dzisiejsza jest właśnie z piekarnika.
Wg mnie to znacznie mniej pracy niż przy klasycznej wersji, a efekt pyszny. Smażyć z dwóch stron na jasnozłoty kolor, dosmażyć na wolniejszym ogniu lub w piekarniku (około – min.) Porcje usmażonej ryby ułożyć na półmisku, przybrać zieleniną, osobno podawać ziemniaki i surówkę z warzyw. Wszystkie gatunki ryb, przeznaczone do smażenia w panierce przygotowujemy w ten sam sposób. Lista przepisów na ryba w panierce z polskich blogów kulinarnych.
Wybierz najbardziej interesujący przepis i zacznij gotować! Do najbardziej popularnego i najbardziej smakowitego sposobu zalicza się jednak mintaja w złocistej panierce. Ten sposób przyrządzania ryby przypadnie do gustu szczególnie najmłodszym smakoszom! Idealnie będzie się komponować z frytkami lub szpinakiem i sosem koperkowym.
Sprawdzi się też jako ryba po grecku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.