poniedziałek, 19 października 2015

Przepis pankejki

Ciasto nie musi być idealnie gładkie, mogą w nim pozostać delikatne grudki. Ciasto na pankejki odstawić, najlepiej, jak wspominałyśmy wyżej, na całą noc, ale wystarczy chociażby minut. Przepis prosty, trzymałam się dokładnie tego co napisane w przepisie i są puszyste i pyszne. Dzieciaki jedzą aż im się uszy trzęsą.


Chyba na jakiś czas zrezygnujemy z tradycyjnych naleśników na rzecz pankejków ;) Po raz kolejny sięgam po przepis z moje wypieki i po raz kolejny nie zawiodłam się.

W drugiej misce trzepaczką ubij mleko, maślankę, jajko i roztopione masło. Wlej mieszaninę do suchych składników i dokładnie wymieszaj (możesz użyć miksera). Dzisiaj przepis na pomidorówkę, jaką wszyscy znają, ale być może nie wszyscy jeszcze wiedzą jak ją ugotować. Pomidorowa z ryżem lub kluseczkami to zaraz po rosole ulubiona zupa moich dzieci.


Taką pomidorówkę gotujemy szczególnie w zimie, już po sezonie na świeże pomidory, z domowych przecierów pomidorowych lub dobrych sosów. Ciepły naleśnik pokryty słodkościami od razu przenosi nas do czasów dzieciństwa. Mamy dla Was niepowtarzalny przepis na najbardziej puszyste naleśniki amerykańskie.


Przepis na naleśniki w wersji amerykańskiej (pancake).

Puszyste placuszki pancakes prosto z USA: zobacz przepis na amerykańskie naleśniki! Pancakes to pomysł na przygotowanie pysznych, puszystych placuszków! Zrobisz je nie tylko na słodko, ale również na słono.


Zobacz, co zrobić, aby zawsze wyszły idealne! Zapewnienia w przepisie, że pankejki z dodatkiem jogurtu okażą się najlepsze jakie się w życiu jadło, okazało się prawdziwe. Jak na smażone placus Zobacz więcej. Obserwuj bloga Obserwujesz bloga rabarbarowo.


Zrobiłam je dokładnie wg przepisu, niestety ciasto wyszło bardzo gęste, glajdowate, a w smaku… ech, nawet pies nie chciał ich tknąć. Inni piszą o chmurkach itp. Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na puszyste amerykańskie pankejki. Ponieważ wszelkiego rodzaju placki, racuchy i panjeki naprawdę często goszczą na moim stole, dziś przepis bazowy na naprawdę wyjątkowo pyszne „pancakes”. Do ciasta, jakie otrzymacie z przepisu, dodać możecie wanilię, jagody, pokrojone jabłko czy inne ulubione dodatki.


W opisie przepisu sugeruję, aby. Pankejki- przepis podstawowy. Wspaniały przepis na walentynki! Na stronie podawałam już kilka przepisów na puszyste placuszki na jogurcie czy kefirze, zawsze jednak z jakimiś owocowymi dodatkami.


Często pytacie mnie o to czy można pominąć owoce lub jaki będzie wówczas przepis na takie klasyczne placuszki.

Podaję więc Wam przepis podstawowy, z którego zawsze robimy w domu pancakes. Wczoraj siedząc po uszy w nauce dopadła mnie ochota na coś słodkiego. Zaglądam do lodówki, a tam jajko i resztka mleka. Typowa zawartość studenckiej lodówki w gorącym okresie sesji.


Potrzeba matką wynalazków i tak powstał przepis na pancakes. Lubię zjeść dobre śniadanie. Ale niestety rzadko mam czas rano, aby takie zrobić.


Często robię tak, że dzień wcześniej wieczorem przygotowuje sobie właśnie takie pankejki, aby móc rano je zjeść. Są bardzo proste, nie wymagają zbyt dużo czasu. Pyszne, mięciutkie, puszyste. Puszyste pancakes śniadaniowe - DoradcaSmaku - ten przepis cieszy się popularnością, sprawdź.


Twój przepis mało skomplikowany, zapach w domu był cudny, ale czemu nie wyszły to nie wiem. W momencie przewracanie traciły swą puszystość, poza tym musiałam dodać mąki bo były za rzadkie. Czytam że innym wychodzi a ja nie mam pojęcia dlaczego mi nie? Ale inne przepisy wyprubowałam i jak narazie wszystko wychodzi. Mleko, jogurt i jajka powinny mieć temperaturę pomieszczenia.


Wyjmij je wcześniej z lodówki. Jogurt wymieszaj z sodą, by chwilę pobuzował. Do miski wbij jajka i dodaj cukier. Ubijaj chwilę przy użyciu miksera na gładki krem. Dodaj kolejno olej, ciepłe mleko, mąkę oraz jogurt z sodą.


Białkowe pankejki składają się jedynie z jajek i odżywki białkowej (ja użyłem czekoladowej, co dało niesamowity smak). Jeśli nie macie takiej odżywki, warto ją zamówić (można dodać kakao, lecz wtedy naleśniki będą zawierały więcej tłuszczu, a więc będą też dużo bardziej kaloryczne). Klasyczne, amerykańskie pancakes, czyli naleśniki amerykańskie.


Odpowiednio przygotowane pancakes są mięciutkie i bardzo puszyste. Tradycyjnie podawane są z syropem klonowym, ale pasuje do nich również każdy słodki dodatek, jaki używa się do zwykłych naleśników.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty