czwartek, 15 października 2015

Bogracz przepis

Dopełnienie dania stanowią aromatyczne warzywa, m. Gulasz z kociołka nad ogniskiem. Bogracz węgierski - kociołek węgierski. Co do czosnku to ciekawe - bo na stronach węgierskich z przepisami, w składnikach, czosnek występuje dośc powszechnie.


Bogrács” to po węgiersku po prostu kociołek mocowany na trójnogu, który stawia się nad ogniskiem i najczęściej gotuje w nim zupę gulaszową (gulyásleves). A bogracz z kluseczkami to po prostu palce lizać.

Jak zrobić pyszny bogracz? Pokroić w kostkę mięso i podsmażyć na smalcu. Posiekać cebulę i zrumienić. Oto przepis na najlepszy bogracz z kluseczkami, jaki znam.


Nawet dzieciom zasmakuje. Mój skarbuś aż zajada się moim bograczem z kluseczkami. Możesz więc zapakować go do słoika lub naczynia z tworzywa sztucznego, nadające się do odgrzewania w mikrofalówce, i zabrać do pracy by zjeść go na lunch.


Koniecznie wypróbuj nasz przepis na bogracz z kluseczkami.

Dane osobowe będą przetwarzane przez okres niezbędny do realizacji działań marketingowych, jednak nie dłużej niż przez lata, licząc od Twojej ostatniej aktywności jako zalogowany użytkownik w aplikacji przepisy. Ciebie newslettera przepisy. Panie domu lubią go gotować nie tylko ze względu na walory smakowe, ale również na stosunkowo szybki czas przygotowywania. Prawdziwy bogracz powinien być przygotowany z mięsa wołowego. Mogłam też zrobić ciasto na makaron, rwać po kawałeczku, wrzucać do bogracza i razem gotować.


Na koniec pokroiłam natkę pietruszki. Mój bogracz podałam z kleksem gęstej śmietany. Węgierski gulasz, tradycyjnie gotowany nad ogniskiem w specjalnym garnku – bogracs, zawieszonym na trójnogu. I choć bogracz węgierski oryginalnie wywodzi się z Węgier, kojarzony jest także z polską kuchnią. Jeśli chcesz dowiedzieć się, jak przyrządzić najlepszy bogracz węgierski, dobrze trafiłeś.


Poniższy przepis nie nastręcza trudności, a efekt jest piorunujący. Przeczytaj przepis na bogracz! Gotując ją, opierałam się na kilku przepisach różniących się drobnymi szczegółami. Syci, a ponadto świetnie rozgrzewa. Danie to pochodzi z Węgier, gdzie nosi nazwę bogracz.


To zdecydowanie jedna z. Wsypać kminek i przyprawę do gulaszu. Pomidory obrać, pokroić w kostkę i także włozyć do garnka.

Paprykę oczyścić z nasion i błon, podzielić na cienkie, krótkie paseczki i także wrzucić do mięsa. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. W czasie duszenia bogracz uzupełniać wodą lub bulionem, a sos wymieszać z przecierem.


Przepis na zupę gulaszową możemy nieco urozmaicić, dodając do niej np. Zamiast mięsa wołowego można użyć mięsa wieprzowego, z indyka, a nawet z dzika. Tradycyjny przepis na bogracz można nawet całkowicie zmodyfikować i przygotować go w wersji wegetariańskiej.


Potrzebne nam będzie opakowanie kotletów sojowych. Polecane przepisy: bogracz z lopatki wieprzowej Zobacz więcej. Dania główne Łopatka wieprzowa peklowana pieczona. Kroki wykonania: W garnku roztapiamy masło,dodajemy drobno posiekaną cebulę i paprykę, podsmażamy.


Dusimy pod przykryciem do miękkości. Dodajemy koncentrat ,zalewamy wodą. Smaczne i aromatyczne danie na obiad dla dorosłych.


Do jego zrobienia potrzeba m. Często jednak mianem bogracz nazywa się również zupę gulaszową, która jest w nim przygotowywana. Pozwolę sobie skopiować przepis na swojego bloga. Nie jest kulinarny :) Zastanawiam się czy mi wyjdzie, mam od kilku dni ogromną ochotę na to danie.


Ale jakoś nikt w moim otoczeniu o to nie dba. Więc czas nauczyć się czegoś nowego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty