Nie wiem dlaczego, ale przez długi czas nie gotowałem go sam. Ostatnio jednak dorobiłem się przepisu na idealny żurek – w sam raz kwaśny, z konkretną nutą majeranku, ugotowany na bazie esencjonalnego mięsnego wywaru. Kiełbasę wraz z przyprawami, marchewką, ziemniakami i czosnkiem zalać wodą i gotować przez około minut. Następnie wyjąć z wywaru kiełbasę i warzywa, dodać dobrze wymieszany zakwas z butelki – ewentualnie zupę dopełnić wodą, w sumie powinniśmy uzyskać około litrów płynu. W tym miejscu możesz zgłaszać sytuacje, w których może dochodzić do nadużyć lub błędów technicznych.
W poniższej ramce wpisz problem, który zwrócił Twoją uwagę. Wielkanoc, a to najlepszy czas na ugotowanie pysznego, armatycznego żurku. Obejrzyj smaczny przepis na żurek i ciesz się wyśmienitą zupą na obiad.
Film Jak Zrobić Butelkę Coca-Cola z Cukierkami w Środku. No to narobiłaś mi apetytu :) Czekam na ten przepis razem z Tobą :) Odp. Nie wiesz, jak zrobić najlepszy żurek z jajkiem i kiełbasą!
Ważny jest zakwas, który nadaje mu odpowiedniego smaku i aromatu. Duża ilość majeranku oraz tartego chrzanu gwarantuje sukces w jego przygotowaniu! Zobacz nasze przepisy na Polki. Przed nami święta Wielkiej Nocy, a z nimi danie typowo polskie - żurek. Jesteście pewni, że przepis opanowaliście perfekcyjnie?
Zastanawialiście się, jak naprawdę przyrządzić żurek z. Z tak bogatą wkładką zmienia się rzeczywiście w bardzo treściwe danie;) Podaję na gorąco, czasem z ziemniakami (ugotowanymi w zupie), czasem z chlebem, ale zawsze z wędzonką oraz. Paszczaka zawsze wychodzi! Pierogi z kaszą gryczaną i białym serem – przepis. Charakterystyczny kwaśny smak zupy sprawia, że jest ona faworytką wszystkich miłośników wyrazistych kompozycji kulinarnych.
Po ugotowaniu kiełbasy- wyjąć ją z garnka i wlać żur z butelki, zagotować, zaprawić śmietaną wymieszaną z łyżką mąki. Przepis na perfekcyjny żurek, którego nie powstydziłaby się żadna babcia, ani żaden dziadek: Dobrze pracę nad wspaniałym, kwaskowym, idealnym żurkiem podzielić na etapy, proponuję robić jak ja:) 1. Ugotowałem około litra wody w dużym garnku. W gotującej się wodzie rozpuściłem dwie kostki rosołowe i włożyłem dwie umyte. Wielkanocny, tradycyjna zupa podawana na Wielkanoc tylko na wywarze z białej kiełbasy.
Potem dać żurek z butelki według przepisu producenta. Wlewamy go tyle, w zależności od tego jaką chcemy mieć kwaśność. Dolewamy trochę wywaru do śmietany, by się nie zważyło) i gotujemy do zakipienia. Jak robimy domowy żurek ? Gotujemy 2L wody i wkładamy kość z mięsem. Dodajemy trochę majeranku.
Może inny przepis na żurek z Kuchni Lidla bardziej przypadnie Ci do gustu:. Zakręcmy i energicznie trząsiemy. Wielokrotnie już gotowałem żurek wg niego i zawsze się udaje.
Ja tylko dodaję więcej mięsa i rezygnuję z kartofli. Jeśli mogę coś doradzić, to jeśli chcemy kupić zakwas gotowy, warto wybrać zakwas świeży, tzn. Przepis Na Zurek Z Butelki - informacje, zdjęcia, materiały video.
Wybierz najbardziej interesujący przepis i zacznij gotować! Smakujemy nie tylko jedzenia! Zupę udekoruj łyżką gęstej śmietany, a na koniec posyp posiekaną natką pietruszki lub tymiankiem. Będzie świetnie komponować się z kawałkiem żytniego lub razowego pieczywa.
Wykorzystaj podany tu przepis na pyszny żurek z pulpetami – sprawdzi się na wiele okazji. Jest to zupa na każdą okazję, odpowiednia zarówno na obia jak i na kolację, zwłaszcza w chłodne zimowe wieczory. Wypróbuj więc przepis na szybki żurek.
A sceptyków zawsze można przekonać smakołykiem, jakim są pieczone białe kiełbaski z żurkiem – chrupiące, pachnące majerankiem i pyszne. Niezależnie od tego, czy przygotowujesz żurek na domowym zakwasie, z torebki czy z zakwasem z butelki, my mamy sprawdzony przepis na żurek w każdej postaci. Pani Magdo serdeczne dzięki za przepis.
Kiełbasę ugotowałem w reszcie rosołu z poprzedniego dnia a ziemniaki dodałem wraz z “wkładkę podsmażaną” i wszystko na koniec doprawiłem maggi zamiast soli (bo lubię choć niezdrowa).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.