środa, 30 listopada 2016

Ciasto malinowa chmurka

Kruchy spó duża ilość malin w malinowej galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńcząca ciasto chrupiąca beza z migdałami. MALINOWA CHMURKA - IDEALNY PRZEPIS NA CIASTO - przełamana smakiem owoców pyszna beza :) Delikatne, idealne ciasto, które uwodzi smakiem! Po tym czasie rozwałkować i wyłożyć na blachę o wym. Nakłuć widelcem i piec ok. Smaki są idealnie zrównoważone, aby ciasto nie było zbyt słodkie.


Składa się z wspaniale współgrających ze sobą warstw-kruchego spodu, galaretki z malinami, masy śmietanowo-serowej oraz kruchej bezy z płatkami migdałowymi.

Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na ciasta ewy wachowicz malinowa chmurka. Malinowa chmurka zawsze wprawia gości w zachwyt. Okazja bardzo wyjątkowa, bo pierwsze urodziny małego Niuni Zobacz więcej. PrzepisyJoli Obserwuj bloga Obserwujesz bloga Przepisy Joli. Jest niezwykle pyszne, delikatne i rozpływające się w ustach.


Majówka już za kilka dni, dlatego też może skusicie się na ciasto z którym dziś do Was przychodzę. Jednym słowem – uzależnia! Uznaliśmy je za jedne z najlepszych ciast na świecie!


Ciasto wprost rozpływa się w ustach.

Wypiek ten znakomicie nadaje się na wszelkie okazje takie jak imprezy okolicznościowe czy też rodzinne spotkania. Zagniatamy wszystkie składniki na jednolitą masę. Na wierzch wyłożyć wystudzoną bezę. Polecam wszystkim miłośnikom malin - i nie tylko! Schłodzić przez godziny w lodówce.


Kiedy Ewa Wachowicz upiekła pierwsze ciasto malinowa chmurka , już wiedziała, że będzie to deser idealny na zakończenie każdego lata. Kruchy spód z warstwą malinowej galaretki, z zatopionymi w niej owocami malin, kremowa masa śmietankowa oraz chrupiąca beza z migdałami, jest prawdziwym rarytasem, które koniecznie trzeba upiec. W internecie i na forach społecznościowych zrobiło ogromną furorę. Zawróci Wam w głowach już od pierwszego kęsa #128077; Wiemy o tym najlepiej z własnego doświadczenia #128521; Jeśli kochacie słodkości równie mocno jak my, mamy jeszcze mały bonus.


Zawijamy w folię i odstawiamy do lodówki. Spód ciasta nakłuwamy widelcem. Galaretka malinowa Galaretkę i żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, odstawiamy do. Przepisy na ciasta siostry anastazji malinowa chmurka bez pieczenia w wyszukiwarce kulinarnej - wszystkie zbliżone przepisy do ciasta siostry anastazji malinowa chmurka bez pieczenia.


Znajdź sprawdzony przepis z Mikserem Kulinarnym! Słyszałam o tym cieście już chyba ze dwa lata temu, ale jakoś nie było mi po drodze, by je wykonać. W końcu się zmobilizowałam, gdyż świeże maliny się kończą i postanowiłam to wykorzystać. Wbrew pozorom wykonanie ciasta nie jest trudne, a z moimi instrukcjami wyjdzie ono każdemu- gwarantuję.


To ciasto to rzeczywiście chmurka, na dole ciasto kruche, potem galaretka z malinami, śmietana z serkiem mascarpone i na wierzchu beza. Goście zachwyceni, wszyscy objedzeni po uszy.

Nie doczytałam tylko komentarzy i niepotrzebnie rozmroziłam maliny, ale na przyszłość użyję takich prosto z zamrażarki. Myślę, że mało komu ona nie smakuje:) wiec jeśli jest ktoś, kto nie próbował- to Koniecznie musi;) troszkę zmieniłam klasyczny przepis, ponieważ na tamtym spodzie nie chciała mi wyjść chrupiąca beza (tylko taka gumowata). Pyszne ciasto, wyglądem przypominające lekką chmurkę.


Wszystko to za sprawą połączenia warstw kruchego ciasta, galaretki z malinami, lekkiemu kremu z mascarpone oraz delikatnej bezy na wierzchu. Efektowne i łączące wiele smaków w sobie. My je bardzo uwielbiamy i często robimy na różnego rodzaju okazje, typu święta, urodziny, czy po prostu na weekend do kawy. Deser malinowa chmurka Via Gusto Najlepszym sposobem na szybkie zaspokojenie ochoty na słodycze jest przygotowanie deseru bez pieczenia. Jest to hit z blogu Moje Wypieki, stąd też jest ten przepis.


Z malin i galaretki robię masę. Biszkopt: Białka ubijam na sztywną pianę. Nie przerywając ubijania dodaję cukier oraz żółtka. Następnie dodaję olej, mąkę, ocet oraz proszek do pieczenia.


Z pozoru skomplikowane, ale to tylko kwestia dobrej organizacji pracy. Cieniutka warstwa kruchego ciasta, spora warstwa galaretki z owocami, puszysty krem i jakby tego było mało na wierzchu chrupiąca beza z migdałami. Ja robiłam go dopiero pierwszy raz i muszę przyznać, że smakuje super #128578; Co prawda trzeba się przy nim napracować i spędzić kilka godzin w kuchni, ale warto!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty