Papryka konserwowa sprawdzi się do domowej spiżarni. Dodatek miodu do marynaty sprawia, że papryka jest niesamowicie smaczna, słodka, chrupiąca, po prostu idealna. Jest przepyszna, a przepis mam od mamy.
Pokrojoną paprykę ułożyć w słoiczkach wraz z przyprawami, zalać przestudzonym wywarem. Poznaj jeden z nich i przygotuj paprykę marynowaną z miodem i czosnkiem! Obłędnie słodki dżem z dyni: przepis na słońce w słoiku.
Syrop z czerwonego buraka na kaszel według Moniki Goździalskiej. Taka marynowana papryka świetnie smakuje i jest super dodatkiem do różnych dań. Do przetworów na zimę używamy z reguły papryki czerwonej, ale spokojnie możecie tez zamarynować paprykę żółtą, pomarańczową. Po ogórkach, tak jak obiecałam, dzielę się z Wami przepisem na paprykę. Muszę przyznać, że zaszalałam i razem z mamą włożyłam aż kilogramów.
Od ponad lat przygotowuję paprykę z tego przepisu. Przechowywana w piwnicy może stać bardzo długo-aż do kolejnego sezonu. Ważnym etapem w przygotowaniu papryki, jest czas gotowania słoików, nie może być zbyt długi gdyż papryka będzie bardzo miękka, i nie będzie się nadawała do sałatek, czy koreczków.
Zarejestruj się lub zaloguj na naszej stronie. Dodaj przepis, a zyskasz szansę publikacji w naszych magazynach i wygrania 10 zł lub nagrody rzeczowej Dodane przez: capri. Po wrzuceniu papryki do gorącej zalewy, szybko się kurczy i dzięki temu więcej. Polecane przepisy: papryka konserwowa przepis bez pasteryzowania Zobacz więcej.
Przetwory Ogórki konserwowe. Kolejny przepis z serii domowe,. Paprykę umyć, oczyścić z nasion, pokroić na ćwiartki lub w ósemki i opłukać. Przepis na papryka konserwowa.
Włożyć do czystych i suchych słoików. Całość przełóż do słoików. W garnku podgrzej wodę razem z miodem, solą oraz octem. Tak przygotowaną ciepłą zalewę wlej do słoików.
Na koniec ustaw słoiki do góry dnem tak, aby były szczelnie zamknięte. Po degustacji papryki mogę Was zapewnić, że warto skorzystać z tego przepisu. Możecie też spróbować papryki marynowanej z ogórkami i cebulą.
Marynowana papryka z miodem i sprytny przepis. Lista przepisów na papryka konserwowa w oleju z polskich blogów kulinarnych. Wybierz najbardziej interesujący przepis i zacznij gotować!
To moja ulubiona wersja papryki konserwowej. Czerwoną paprykę pokroić na ćwiartki, oczyścić z nasion i opłukać. Następnie włożyć do czystych i suchych słoików.
Do każdego słoika włożyć listek laurowy, gorczycę, ziarenka ziela angielskiego i wlać olej. Szczególnie pokochała ją kuchnia węgierska. Czerwone złoto”, bo tak na Węgrzech nazywana jest papryka, smakuje przepysznie w połączeniu ze złocistym miodem. Danie sprawdza się zarówno jako samodzielna przekąska, jak i dodatek do zimowych obiadów.
Sos paprykowy - wspaniały teresa55. Surówka z kapusty do słoików donia-jimmy. Pasteryzuj słoiki przez około minut w garnku z wodą, która sięga do ¾ wysokości słoików. Po pasteryzacji ostrożnie wyłóż słoiki do ostygnięcia, obracając je do góry dnem i ustawiając na ściereczce. Osuszone słoiki przechowuj w ciemnym i chłodnym miejscu.
PAPRYKA KONSERWOWA - pyszna, domowa papryka konserwowa :) PRZEPISY JOLI - NAJLEPSZE, SPRAWDZONE PRZEPISY - witajcie na mojej kulinarnej stronie. Mam na imię Jola i wraz z Grzegorzem zapraszam Was do wspólnego gotowania. Przygotowanie jest bardzo proste, a dodatki możesz skomponować według własnych upodobań smakowych.
Do swoich słoiczków dorzucam – cebulę, liść laurowy, ziele angielskie i pieprz. Z tego przepisu otrzymacie świetną domową, marynowaną w zalewie octowej paprykę. Sprawdzony i łatwy przepis.
Proszę odświeżyć stronę i spróbować jeszcze raz.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.