wtorek, 15 listopada 2016

Mrożenie ryby po grecku

U mnie zawsze schodzi w ciągu kilku dni. Więc tylko powiem, że w dobrej lodówce może postać spokojnie nawet 4-dni. To moja stała praktyka, podobnie jak leczo, bigos, ryba po grecku, karkówka w sosie, kotlety mielone i inne potrawy.


Kiedy nie chce mi się gotować lub ktoś ma przyjść - przyjechać, to rozmrażam sprawdzoną wcześniej potrawę i nie stresuję się zakupami i gotowaniem. Kolejną potrawą, której nie może zabraknąć na moim wigilijnym stole to ryba po grecku.

A u Was goszczą ryby pod jaką postacią w ten. Najlepszy przepis sprawdzony na rybę po grecku. Przepis na rybę po grecku jest prosty, choć przygotowanie tej potrawy wymaga nieco pracy. Ale warto, bo ryba po grecku jest doskonała.


Ryba po grecku - jak ryba? Z ryb mrożonych nadają się na przykład kostki morszczuka, smaczny jest mintaj. Ze względu na mięsistość (nie traci objętości po rozmrożeniu) znakomita i niezwykle smaczna.


Nie może jej zabraknąć w wielu domach podczas świątecznego przyjęcia.

Zobacz najłatwiejsze przepisy na rybę po grecku. Zamrozić też można rybę po grecku, rybę pieczoną lub smażoną, jednak trzeba uprzedzić, że po takiej obróbce nie będzie ona na pewno smakowała jak świeża. Zmieni się też nieco jej konsystencja. Podobnie jak w przypadku surowej – zbytnio nasiąknie wodą.


Zostalo mi sporo rybki w gestym sosie jarzynkowo-pomidorowym- pogrecku,wiec mam pytanie,czy mozna ją za mrozic? Umyte i osuszone filety posól, skrop sokiem z cytryny i odstaw. Na głębokiej patelni rozgrzej oliwę i podsmaż pokrojone w kostkę cebule, dodaj włoszczyznę i przyprawy, a następnie koncentrat pomidorowy i cukier.


Duś wszystko pod przykryciem na wolnym ogniu ok. Przepis przypominam, bo święta za pasem, choć taką rybę u nas wcinamy sobie z różnych okazji, nie tylko świątecznych. Ilość i rodzaj ryby wybieramy według uznania. Całe szczęście, że gdzieniegdzie można kupić teraz świeże, rybne sztuki. Klasyka na wigilijnym stole - ryba po grecku w sosie z duszonych warzyw i koncentratu pomidorowego.


Z Grecją ma tyle wspólnego, co czekolada. Dodane przez Konto usunięte w: Tylko o kuchni. Kupuję mrożone warzywa (nie muszę już kroić). Jest to pójście na skróty.

W domu rodziców mój tato zajmuje sie rybami i kiedy jadę do nich, to pałaszuję wszystko a po grecku. Ale za to jak taka ryba po grecku wygląda! No zjawiskowo po prostu :) A do tego jest dobra na ciepło i na zimno. Dzięki temu sprawdzonemu przepisowi przygotujesz przepyszną rybę po grecku, która będzie super smaczną pozycją w menu na Wigilię i święta Bożego Narodzenia. Czy można mrozić rybę po grecku?


Jeśli tak to na jak długo ? Na ciepło można podawać z ziemniaki lub chlebem. Najlepiej nadają się do tej potrawy ryby morskie. Zajadamy się nią podczas Wigilii, na imieninach babci czy weselu.


Marynaty, filety śledziowe, pasty kanapkowe czy sałatki rybne – to tylko niektóre pozycje z portfela produktów oferowanych przez SEKO S. Niczego w galarecie mrozić nie można. Myślę, że rybę po grecku i tą w galarecie można by zrobić dni przed Wigilią, ale wtedy lepiej żeby wszystko było zjedzone w Wigilię i nie zostawało na Boże Narodzenie. Ile wcześniej można zrobić rybę po grecku? A Tobie jaka ryba po grecku smakuje najlepiej?


Danie można także mrozić. A Wam w jakiej formie ryba odpowiada najbardziej? Serwujecie ją jako przystawkę czy danie główne w półmisku? Podajecie ją na zimno czy na. Nie ważne jak się te potrawy nazywają, ważne jest że nam smakują.


Zalewę do niej robię podobną jak do „Ryby w zalewie pomidorowo-ketchupowej tylko zmieniam proporcje i dodaję warzywa. Rybę po grecku robię troszkę inaczej niż tradycyjnie. Mrożenie ryb wędzonych - czy ryby wędzone można mrozić ? Ryby: Witam, w niedługim czasie mam zamiar uwędzić kilka rybek ( może kilkanaście ) i mam kilka pytań: 1.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty