Dziś na blogu por jako główny składnik kremowej zupy. Do przygotowania zupy nie potrzebujesz długiej listy składników. Wystarczą warzywa – ziemniaki, por, cebula ze szczypiorkiem i podstawowe przyprawy. Warzywa najpierw podsmażam, następnie zalewam bulionem i gotuję.
Na koniec zupę miksuję na gładki, aksamitny krem.
Wykorzystuję całą część białą i trochę zielonej. Cebule obieram i kroję w kostkę. W garnku o grubym dnie rozgrzewam łyżki tłuszczu, wkładam cebulę i pory.
Zależy mi na pozbyciu się ostrości a nie przysmażeniu! Nie wiem jak to się stało, ale nie podałam Wam jeszcze przepisu na zupę krem z porów i ziemniaków. Nadrabiam więc zaległości i zachęcam do zrobienia tego błyskawicznego, bardzo dobrego kremu porowo-ziemniaczanego!
Zupę gotuję na wodzie mineralnej, z dodatkiem masła i łyżki oliwy extra vergine.
Zupa porowa jest zdecydowanie moja ulubioną. Chodzi tutaj zarówno o walory smakowe zupy, jak i szybkość oraz prostotę przygotowania. Jej historia sięga kilkunastu lat wstecz, kiedy to koleżanka sąsiadka uczyła mnie ją przygotowywać. Jednak zupa porowa zagościła u mnie na dobre dopiero kilka lat temu. Opłucz je i pokrój w plasterki.
W rondlu rozgrzej masło, wrzuć pory i podduś, uważając, aby się nie przyrumieniły. Po paru minutach dodaj obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, wymieszaj, wlej bulion. Zupa krem porowa przepis Pyszna zupa porowa z mielonym mięsem to pomysł na pyszny obiad dla całej rodziny.
Dodatek ziemniaków i klopsików, a raczej pulpecików (bo ich nie smażymy, lecz gotujemy) sprawia, że zupa ta jest bardzo sycącym daniem. Wypróbuj przepis na krem z pora i inne zupy porowe! Opis przepisu: Autor: WINIARY Aksamitnie kremowe, gęste zupy warzywne nie schodzą ze stołów o każdej porze roku. Tym razem proponujemy gęstą zupę krem z pora i serka topionego, gotowaną na bazie Rosołu drobiowego WINIARY i przyprawianą gałką muszkatołową. Krem z pora możesz podawać ze zrumienionymi kromeczkami chleba i dekoracyjnymi krążkami pora.
Wystarczy pół godziny, aby poczuć smak zupy z dodatkiem tymianku i grzankami. Porowo-cebulowa zupa krem.
Idealnie sprawdzi się na niedzielny obia zwłaszcza przy takiej pogodzie jak dziś. Zupa krem z pora Dziś przepis na szybką, delikatną i lekką zupę krem z pora. Pani Paszczakowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga Pani Paszczakowa gotuje. Zupa z pora jest lekkostrawna, a jej gł Zobacz więcej. Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy.
Przepisy z kategorii zupa z porów krem. Jej niewątpliwą zaletą jest to, że szybko można ją przygotować, jest niedroga, a składniki są dostępne o każdej porze roku, nawet na przednówku. Ten przepis na Krem z zielonego groszku, pochodzący z książki „Kuchenne Rewolucje. Nowe przepisy Magdy Gessler” to nasz kolejny HIT, który zasługuje na miano „Mojej Deli Zobacz więcej. Zupy krem serwujcie z grzankami, groszkiem ptysiowym, bądź bagietką.
Warzywa obrać ,opłukać pokroić na kawałki i lekko podsmażyć Zalać bulionem dodać liść laurowy i gotować około -minut Jogurt naturalny wymieszać z mąką ziemniaczaną Przygotowany jogurt dodać do zupy i wymieszać dodając serek topiony Po rozpuszczenia serka wyjąc liście laurowe ,zupę zdjąć z ognia i zmiksować Doprawić solą i pieprzem Całość wymieszać i. Robię ją bardzo często bo moja córeczka bardzo ją lubi. Jest łatwa i szybka w przygotowaniu. Ponadto dzięki dodaniu do niej ziemniaków jest gęsta i sycąca. Kiedy jest zimno najlepiej rozgrzać się dobrą i zdrową zupą, polecam. Niezywkle prosta do przygotowania, ale bardzo smaczna zupa z duszonych porów i ziemniaków, bożonarodzeniowa specjalność belgijska.
Zupa krem serowo-porowa - DoradcaSmaku - ten przepis cieszy się popularnością, sprawdź. W dzisiejszym wpisie przedstawię Wam przepis na wyrazistą zupę krem z pora, wzbogaconą pysznymi pulpecikami z mielonego mięsa. Ja swoją zupę porową przygotowałam formie kremu, w którym znalazły się ziemniaki, marchewka i korzeń pietruszki, a dopełnieniem całości był serek topiony.
Zupa borowikowa to pomysł na aromatyczny krem ze świeżych borowików zabielany śmietaną. Do Rosołu drobiowo-warzywnego Domowa Kuchnia WINIARY dodajemy pokrojone grzyby, marchewkę i por, a następnie całość gotujemy i miksujemy na krem. Wabi smakiem, kremową i delikatną konsystencją i tym.
Ja jestem ogromną miłośniczką zup i nie wyobrażam sobie prawdziwego domowego obiadu bez zupy. ZUPA – NAJLEPSZY PRZEPIS. Pamiętajcie, że wiele zup możecie zagotować w słoikach, tutaj znajdziecie poradę jak je pasteryzować.
Następnie przełożyć do naczynia z wodą, przyprawić solą, pieprzem i kucharkiem i gotować na małym ogniu jeszcze min. Zmiksować wszystko zatrzepać śmietaną, ozdobić.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.