środa, 30 sierpnia 2017

Papryka marynowana przepis z miodem

Papryka konserwowa sprawdzi się do domowej spiżarni. Jest przepyszna, a przepis mam od mamy. Wypróbowałam przepis-papryka. Miód przyjemnie łagodzi ocet. Dziękuję za przepis i pozdrawiam.


Ja tak robiłem dotychczas z grzybami marynowanymi.

Dodatek miodu do marynaty sprawia, że papryka jest niesamowicie smaczna, słodka, chrupiąca, po prostu idealna. Polecane przepisy: papryka marynowana z miodem Zobacz więcej. Przekąski Sałatka z kurczaka z miodem i musztard. Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy.


Wydrukuj lub pobierz PDF z przepisem. Paprykę (mogą być różne kolory) kroimy w paski i solimy. Odstawiamy na około godzinę.


Cebulę kroimy w ćwierćkrążki, solimy i również odstawiamy na godzinę.

Gotujemy wodę z octem i miodem. Dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Do zalewy wrzucamy paprykę i cebulę. Poznaj jeden z nich i przygotuj paprykę marynowaną z miodem i czosnkiem!


Marynowane ogórki bez skórki: przepis na pikle po podlasku. Fasolka pasteryzowana w przecierze pomidorowystary przepis. Pokrojoną paprykę ułożyć w słoiczkach wraz z przyprawami, zalać przestudzonym wywarem. Taka marynowana papryka świetnie smakuje i jest super dodatkiem do różnych dań. Do przetworów na zimę używamy z reguły papryki czerwonej, ale spokojnie możecie tez zamarynować paprykę żółtą, pomarańczową.


W garnku podgrzej wodę razem z miodem, solą oraz octem. Tak przygotowaną ciepłą zalewę wlej do słoików. Na koniec ustaw słoiki do góry dnem tak, aby były szczelnie zamknięte. Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na marynowana papryka z miodem rozmarynem i goździkami. Wśród moich przetworów nie może zabraknąć marynowanej papryki.


Zimą zajadamy ją do kanapek a także dodaje do sałatek. Przepis na najlepszą paprykę. W tym roku zrobiłam wersję z miodem dzięki czemu papryczka jest jeszcze słodsza.


Lista przepisów na papryka z miodem z polskich blogów kulinarnych.

Wybierz najbardziej interesujący przepis i zacznij gotować! Dziś zapraszam Was po nowy pomysł na paprykę konserwową. Wyszła przepyszna, słodka, delikatna, a zarazem aromatyczna. Kopytka z dynią pyszny sprawdzony przepis godzin temu Mirabelkowy blog. Paszteciki z grzybami i soczewicą godzin temu Smaki na talerzu.


N a koniec dodać kilka kropel oleju i przed zamknięciem słoika, dodać do każdego po pół łyżeczki miodu. P asteryzować -minut. Czerwoną paprykę pokroić na ćwiartki, oczyścić z nasion i opłukać.


Następnie włożyć do czystych i suchych słoików. Do każdego słoika włożyć listek laurowy, gorczycę, ziarenka ziela angielskiego i wlać olej. Idealnie komponuje się z każdym daniem i może stanowić ciekawą przekąskę na świątecznym stole.


To jest zupełnie inna jakość i zupełnie inny smak. Pamiętajcie tylko, by do marynowania wybierać papryki grube, mięsiste, mocno dojrzałe i jędrne. Jak w domu przygotować wspaniałą paprykę marynowaną z miodem na zimę - sprawdzony przepis krok po kroku. Przygotowuje się ją niezwykle szybko, więc polecam, wypróbujcie przepis. Tym razem pokroiłam na duże ćwiartki.


Po degustacji papryki mogę Was zapewnić, że warto skorzystać z tego przepisu. Możecie też spróbować papryki marynowanej z ogórkami i cebulą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty