czwartek, 3 sierpnia 2017

Ewa gotuje przepis na żurek

Połowę podsmażonego boczku dodać do garnka. Przyprawić żurek zielem angielskim, liściem laurowym, majerankiem i czosnkiem. Zalać wodą i dodać namoczone suszone grzyby. Gorąco zapraszam do przesyłania ich do mnie.


Chcesz wiedzieć co ciekawego u mnie słychać? Grzyby zalewamy zimną wody i moczymy około minut.

Marchewkę, pietruszkę obieramy, kroimy na kawałki, zalewamy wodą, dodajemy grzyby suszone i gotujemy. Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na odrobinie oleju, dodajemy pokrojony w kostkę boczek i przesmażamy, następnie dodajemy posiekany drobniutko czosnek i jeszcze chwilkę smażymy mieszając. Przyprawić liściem laurowym, zielem angielskim i roztartym w dłoniach majerankiem.


Przykryć i gotować na wolnym ogniu przez ok. Zakwas delikatnie wymieszać, wlać do zupy. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z jajkami ugotowanymi na. Jeśli żurek ma być daniem obiadowym, to smacznie jest ugotować ziemniaki oddzielnie i podać w misce okraszone skwarkami z cebulką.


Przepisy, jak zrobić - Smaker.

Podoba mi się Pana blog. Niektórych dań nie może zabraknąć na wielkanocnym stole. Jej sekret tkwi w dobrym zakwasie.


Przedstawiamy przepis Ewy Wachowicz na domowy żurek wielkanocny na zakwasie. Sprawdzone przepisy Ewy Wachowicz z programu Ewa Gotuje. Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności.


Ewa Gotuje Żurek Na Zakwasie - informacje, zdjęcia, materiały video. Chleb na zakwasie - sposób wykonania: Tydzień przed pieczeniem chleba robimy zaczyn. Zupa rybna nieco inaczej. Przed nami Wielkanoc, czyli czas, w którym na stole będą królowały tradycyjne potrawy.


Popularne polskie zupy: pomidorowa, ogórkowa, gulaszowa, pieczarkowa, cebulowa, grzybowa. Potrawy Ewy Wachowicz i telewidzów. Pyszne przepisy Ewy Wachowicz z programu Ewa Gotuje.


Możemy jeszcze pokusić się i zrobić własny chlebek, w którym podamy nasz żurek. To dopiero będzie uczta! Gołąbki z programu Ewa gotuje.


Kapustę gotujemy w lekko osolonej wodzie do momentu aż liście zmiękną.

Ryż gotujemy na sypko w osolonej wodzie. Cebulkę podsmażamy na maśle na złoty kolor. Do cebuli dajemy posiekane ząbki czosnku, dodajemy je pod koniec smażenia cebuli.


Tradycyjny żurek wielkanocny to najlepsze danie świąteczne. Prowadzi w Posacie autorski program „Ewa gotuje”. Mój przepis na zakwaś do żuru i żurku stosuję od lat. Taki zakwas zawsze warto mieć w lodówce np. Polecam też przepis na zakwas do białego barszczu, który szykuję na bazie mąki pszennej.


Prezentujemy przepis na żurek – tradycyjną polską potrawę. Zgodnie z tradycją, spożywa się go w postne dni, jednak na pewno nie pożałujesz, jeśli będzie znajdował się na Twoim talerzu znacznie częściej. Jak zrobić żurek, który jest wykwinty i pożywny?


Wystarczy dodać do niego boczku, kiełbasy, ziemniaków oraz podanych w przepisie przypraw.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty