wtorek, 8 sierpnia 2017

Przepis na nalesniki amerykanskie

Naleśniki możesz podawać po amerykańsku, polane syropem klonowym. Możesz również posypać je cynamonem i serwować w towarzystwie konfitury. Pancakesy, sprawdzone przepisy.


Przepis na naleśniki amerykańskie, pancakesy. Delikatne i puszyste naleśniki z dodatkiem masła i syropu klonowego, to zdecydowanie coś, czego warto spróbować.

Wypróbuj przepis na pancakes, oryginalne amerykańskie naleśniki z syropem klonowym. Sprawdź, jak zrobić grube, piętrowe pancakes, idealne na śniadanie lub słodki podwieczorek. Czy amerykańskie pankejki Magdy Gessler przebiją nasze pyszne, polskie naleśniki?


Może i nie, ale na pewno warto wypróbować ten przepis chociaż raz. Pankejki (pancakes) charakteryzują się tym, że są dość grube i puszyste. Podaje się je z samym masłem, z syropem klonowym, bitą śmietaną lub cukrem pudrem.


Dobry przepis dla kogoś komu nie wychodzą naleśniki. Ja osobiście robię je już od kilku lat i właściwie robię je całkowicie na oko… dodaję trochę wody, trochę mleka, soli i innych przypraw na jakie akurat mam chęć.

Dodane przez Agunkaa w: Tylko o kuchni. To nie byly nalesniki po Polsku,tylko po Amerykansku,typowe grubsze i kruche,ale tylko wtedy kiedy podane sa zaraz po upieczeniu,bo maja sode i make ziemniaczana w ciescie,prosty przepis tak samo jak nasze tylko dodane te dwa skladniki i. Sprawdź składniki i instrukcje na KuchniaLidla. Jedyna różnica to środek spulchniający, czyli proszek do pieczenia bądź soda. Ten składnik zadba o ich lekkość. Wtórować mu będzie maślanka, którą można zastąpić mleko.


Przedstawiamy Państwu przepis na amerykańskie naleśniki, znanych jako pancakes. Dzieciaki jedzą aż im się uszy trzęsą. Chyba na jakiś czas zrezygnujemy z tradycyjnych naleśników na rzecz pankejków ;) Po raz kolejny sięgam po przepis z moje wypieki i po raz kolejny nie zawiodłam się.


Każdy placek polewamy syropem owocowym lub klonowym i układamy na siebie piętrowo. Wydrukuj lub pobierz PDF z przepisem. Ciasto na naleśniki będzie delikatniejsze, jeżeli do przygotowania go użyjecie mineralnej wody gazowanej. Co prawda ostatnio opracowałam swój przepis na naleśniki amerykańskie metodą na oko i wyszły przepyszne, to jednak sądzę, że zapiszę sobie Twój przepis i kiedyś wypróbuję, bo różni się on od mojego. Przepyszne, delikatne i niezwykle proste w wykonaniu.


Ciasto musi się ze sobą „przegryźć” przez godzinę lub zostawiamy na noc w lodówce i rano tylko smażymy. Grube, puszyste, piętrowe pancakes spróbujesz raz, a zagoszczą w twojej kuchni na stałe! Amerykanie podają pancakes z bekonem i syropem klonowym, ale jeśli chcesz, możesz je zjeść z dowolnym ulubionymi dodatkiem - słodkim bądź wytrawnym.

Pyszne i szybkie do przygotowania amerykańskie placuszki z dodatkiem maślanki (buttermilk) są delikatne i naprawdę puszyste. Podajcie je z sosem czekoladowym, syropem klonowym, konfiturą lub po prostu jak lubicie :-). Newsletter smaków życia.


Bądź z nami wszędzie tam gdzie jesteś i zapisz się do naszego newslettera. Ulubiony przepis czytelników! Dzięki dodatkowi wody gazowanej naleśniki są bardziej delikatne. Jeśli mamy czas, ciasto można przygotować pół godziny wcześniej, aby odpoczęło, ale nie jest to konieczne i naleśniki można od razu smażyć po zmiksowaniu składników. Owoce są świetnym dodatkiem do wielu pysznych potraw.


Jeśli podczas przygotowywania ciasta dodamy trochę wody gazowanej, będą one bardziej puszyste. Polejmy przed podaniem naleśniki z owocami czekoladą lub posypmy pokruszonymi orzechami, nabiorą wówczas. Te małe placuszki świetnie nadają się na śniadanie, obiad a także na podwieczorek.


W przeciwieństwie od klasycznych naleśników, te podaje się tylko na słodko, często serwuje, ułożone w stosik. Przyznaję się, że naleśniki jakie smażyłam do tej pory nie były idealne, zwykle wychodziły za , ciężkie i niezbyt smaczne. Aż wreszcie spróbowałam nieco innej metody ich przygotowania. A mianowicie dodałam o połowę mniej mąki niż zazwyczaj i pozwoliłam ciast u naleśnikowe mu odpocząć. Jest tylko jeden warunek.


Jeśli chcesz, aby Twoje amerykańskie naleśniki były bajecznie puszyste, musisz trzymać się prostej zasady. Nie miksuj zbyt długo ciasta i pozwól mu odrobinę „odpocząć”, zanim wylejesz pierwszą porcję na rozgrzaną patelnię. Jak zrobić naleśniki typu pancakes? Oto sprawdzony przepis na prawdziwe grube, amerykańskie naleśniki, które zasmakują nawet największym niejadkom – zarówno tym większym, jak i małym. Klasyczne, cienkie i elastyczne naleśniki.


Można podawać je ze słodkim lub wytrawnym nadzieniem. Jeśli do ciasta dodamy gazowaną wodę mineralną to ciasto wyjdzie delikatniejsze. Jeśli nie macie akurat takiej wody w domu, możecie zastąpić ją mlekiem lub zwykłą wodą. Pyszne pankejki z syropem klonowym to tradycyjne amerykańskie danie na śniadanie. Powyższe placuszki to nic innego jak przepis podstawowy na pancakes z mąki, mleka i proszku do pieczenia, czyli są to pancakes bez maślanki.


Placuszki te wychodzą bardzo puszyste i pyszne. Nakładamy porcję ciasta, a gdy na wierzchu pojawią się bąbelki, przewracamy na drugą stronę i smażymy jeszcze przez minutę. Tak samo postępujemy do wyczerpania ciasta. Gotowe naleśniki idealnie smakują ze świeżymi owocami, konfiturą, syropem klonowym lub miodem. Ilość cukru w przepisie produkuje bardzo słodkie naleśniki, więc jeżeli nie jesteście fanami pączków, dodajcie pół szklanki.


Różnicę stanowi przede wszystkim ich puszystość, a dodatkiem obowiązkowym jest popularny za oceanem syrop klonowy. W jaki sposób przygotować szybko i smacznie naleśniki amerykańskie? Wszystkie składniki mieszamy ze sobą bardzo dokładnie, najlepiej zmiksować, odstawiamy do lodówki na godzinę. Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na naleśniki amerykańskie.


Następnie smażymy na rozgrzanym oleju.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty