Golonka z indyka Dzisiaj dla odmiany golonka z indyka duszona w sosie własnym w piekarniku. Przyznam się, że golonka z indyka pojawiła się w naszym domowym menu jakieś lat temu. Jest chudsza, delikatniejsza i łatwiej strawna. Przy tym charakteryzuje się dość wyrazistym smakiem. Znacznie łatwiej i szybciej się ją również przygotowuje.
Pieczona golonka z indyka. Sycące i smakowite danie. Danie dla prawdziwych fanów mięsnych przysmaków. Sekret smaku golonek to odpowiednia marynata.
To prosta i sycąca propozycja na obiad dla kilku osób. Sprawdzony przepis prosto z bloga Moniki Smakołyki. Przepis doceniony przez Doradcę Smaku.
Potrawka z indyka z pikantnymi warzywami z patelni Doradca Smaku. Dodane przez smakoszkammm w: Tylko o kuchni. Umówiliśmy się ze znajomymi, że za tydzień urządzamy sobie imprezkę z indykiem po amerykańsku w roli głównej. Coś dla miłośników rozgrzewających dań z charakteregolonki z indyka z przyprawą Ziarenka Smaku WINIARY, obsmażane, a potem duszone w aromatycznym Bulionie drobiowym z liściem laurowym i zielem angielskim WINIARY, z dodatkiem czerwonego wytrawnego wina, koncentratu pomidorowego, cebuli i czosnku.
Doskonałe na obiad w chłodny dzień. Składniki marynaty łączymy ze sobą. Przelewamy do miski z cebulą i golonkami, dokładnie mieszamy wcierając w mięso marynatę z cebulą. Zostawiamy w chłodnym miejscu na minimum h. Na minut przed końcem pieczenia rozcinamy.
Golonki pieczemy w rękawie do pieczenia przez h. Golonka indyka w sosie musztardowym - poznaj najlepszy przepis. Sprawdź składniki i instrukcje na KuchniaLidla. Klasyczny przepis na golonkę w marynacie z ciemnego piwa. Z zapiekanymi ziemniakami i zasmażaną kapustą smakuje wybornie! Golonka pieczona w piekarniku - DoradcaSmaku - ten przepis cieszy się popularnością, sprawdź.
GOLONKA Z WODY DUSZONA W KISZONEJ KAPUŚCIE. W kategorii Obiad znajdziesz więcej ciekawych i łatwych przepisów. Wszystkie prawa zastrzeżone Niepieprz. Marchewkę, selera i pietruszkę umyj i obierz.
Dodaj przyprawy i gotuj wszystko godzinę na małej mocy palnika. Wyjmij golonki i warzywa z garnka. Odłóż na bok, by ostygły. W tym czasie obierz i pokrój w kostkę ziemniaki.
Kaszę jęczmienną wysyp z torebki do wywaru razem z ziemniakami. Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na golonka z indyka pieczona w rękawie. Duszone golonki z indyka.
Jeden z bardziej prostych obiadów, szczególnie dla osób, które mają szybkowar (w zwykłym garnku też się uda, szczegóły w przepisie). Danie nieskomplikowane, a niezwykle efektowne i smaczne. Mięso jest kruche, soczyste i aromatyczne, a sos pełen warzyw… mmm, palce lizać! Można je same zajadać lub z dodatkami do obiadu podawać. Golonka wieprzowa pieczona w piwie to tradycyjny przepis z Bawarii (Niemcy).
Golonkę przed pieczeniem trzeba ugotować do miękkości, dzięki temu mięso będzie soczyste, a rozgotowana skórka podczas pieczenia nabierze pożądanej chrupkości. W rodzinie mam kilku wielbicieli golonki i staram się przygotować im taki specjał jaki lubią. Ma być smacznie, golonka powinna być miękka, nie gumiasta, delikatna, ale o wyrazistym smaku. Jest ona również mniej kaloryczna. Możemy przygotować ją na różne sposoby.
Podana w towarzystwie puree ziemniaczanego i kiszonej kapusty smakuje. Wstawić do lodówki na godzinę. Przygotować marynatę z podanych składników i wetrzeć w mięso. Przykryć i pozostawić w lodówce na noc.
Następnego dnia pokroić warzywa i przyprawić je delikatnie: vegetą, pieprzem, solą, kolendrą mieloną, papryką słodka mieloną, maggi i cukrem. Wymieszać wszystko z warzywami. Długo pieczona golonka w aromatycznej marynacie z sosem sojowym. O jedzeniu piszę, myślę i śnię!
U mnie spotykają się osoby na zdrowej diecie, w tym bezglutenowej, wegetariańskiej, wegańskiej oraz wielbiciele polskiej kuchni. Bardzo lubię golonkę, ale wieprzowa należy do mięs tłustych. Znalazłam świetną alternatywę, aby móc cieszyć się smakiem goloneczki w lżejszej wersji – golonka z indyka zapiekana w piekarniku, a do tego dodatek wina i ziół, które dają jej wyjątkowy smak i aromat. Poniżej przepis na filety z indyka w marynacie bez smażenia.
Kruchy i soczysty indyk z piekarnika? Niezwykły aromat pieczonego indyka sprawia, że ślinka cieknie, a nogi uginają się w kolanach. Praca przy tym daniu jest praktycznie żadna :-) Trochę czekania i tyle.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.