wtorek, 8 sierpnia 2017

Kiełbasa po węgiersku z pieczarkami

Cebulę kroimy w piórka, czosnek rozgniatamy w prasce lub kroimy w kosteczkę, dodajemy do kiełbasy i smażymy razem 3-min. W rondlu rozpuścić margarynę i olej, wrzucić cebulkę i podsmażyć. Kiełbasę obrać z osłonki i pokroić w kostkę. Dodać 2-łyżki wody przykryć pokrywką i podusić cebulkę.


Jak cebulka będzie już miękka dodać kiełbasę i razem smażyć. Szybka, łatwa i jednogarnkowa propozycja obiadowa àla gulasz węgierski- kiełbasa w sosie pomidorowym z marchewką i pieczarkami, wzbogaconym o dodatek wędzonej papryki,.

Cebulę pokroić w piórka, pieczarki w ćwiartki, paprykę w paski. Na oleju lekko zrumienić kiełbasę, dodać warzywa i przyprawy - przesmażyć razem kilka minut, stale mieszając, a następnie zalać litrem wody. Tak przygotowana kiełbasa jest soczysta i aromatyczna. Bardzo ważna jest jakość samej kiełbasy, polecam surową ale można wykorzystać już zaparzoną.


Treściwe, idealnie pikantne i po prostu smaczne. Placek po węgiersku to jedno z moich ulubionych dań. Dodaj do ulubionych Wybierz listę: Zapisz.


W wersji mięsnej przygotowywane z dodatkiem wędzonego boczku lub wędzonej słoniny. Już dawno zagościło na stałe w kuchni polskiej i warto w sezonie na paprykę nacieszyć się jego smakiem.

Pieczarki obrać, umyć i pokroić w grubsze paski, podsmażyć. Połączyć razem z podsmażonymi pieczarkami i zalać rosołem, gotować. Do tego dodać pokrojoną w kosteczkę cebulę i liść laurowy. Kurczak po węgiersku to idealne danie. Karkówka po węgiersku z papryką, pieczarkami i cebulą.


Udostępnij na facebooku Udostępnij na Twiterze. Leczo po węgiersku z kiełbasą jałowcową Jednogarnkowy, sycący obiad w węgierskim wydaniu. Leczo z kiełbasą, papryką, cebulą, pomidorami oraz cukinią. Każdy leniwiec kuchenny wie dobrze, że są przyjemniejsze rzeczy niż zmywanie.


Gulasz węgierski z pieczarkami. Najczęściej wybiera się łopatkę wieprzową oraz karkówkę. Taki gulasz po węgiersku pamiętam z czasów kiedy jako dziecko jezdziłam na Węgry.


Jadało się go właśnie z pajdą chleba lub z wielkim plackiem ziemniaczanym. Oczywiście nie była bym. Przesmażone mięso i cebulkę z przyprawami zalewamy 1. Po tym czasie dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki oraz plasterki marchwi- całość gotujemy ok. ZDROWA I POŻYWNA ZUPA GULASZOWA Z KIEŁBASĄ - szczególnie polecam na chłodne dni.


Do podsmażonej kiełbasy dodać cebule, pieczarki, czosnek przeciśnięty przez praskę i smażyć około minut. Twoje dane mogą być przetwarzane po usunięciu konta z serwisu do celów księgowości i rachunkowości.

Podam Wam dzisiaj przepis na kiełbasę po węgiersku przygotowaną wg zasady Pięciu Przemian. Książkę kupiliśmy kilka lat temu, a ostatnio sięgnęłam po nią w poszukiwaniu jakiegoś ciekawego przepisu. Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy. Przepisy z kategorii gulas po węgiersku. Drobno pokrojoną słoninę roztapiamy w garnku.


Pokrojoną cebulę (w drobną kostką) smażymy na jasnozłoty kolor. Odsuwamy garnek z ognia i dodajemy czerwoną paprykę, dokładnie mieszamy, zwracając uwagę żeby nie przypalić. Krótko podgrzewamy (ciągle mieszając) i wkładamy mięso.


Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na placki po węgiersku z kiełbasą. Pod koniec duszenia dodaj koncentrat pomidorowy i przypraw do smaku Przeprawą Magii, solą i pieprzem. Papryki oczyść i pokrój w kostkę. Możesz dodać plasterki podsmażonej kiełbasy.


W warunkach domowych tradycyjny ogień, nad którym gotuje się węgierski bogracz, zastępujemy po prostu palnikiem z gazem lub płytą indukcyjną. Zaczynamy od pokrojenia mięsa w dużą kostkę, boczku i papryk w paski, pomidory należy sparzyć i obrać ze skórki, aby następnie pokroić je na ćwiartki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty