środa, 8 czerwca 2016

Przepis papryka w occie

Nie modyfikowałam go, wykorzystuję wszystkie przyprawy i zachowuję proporcje w każdym szczególe. Włóż po kilka piórek cebuli i ciasno układaj paprykę. Do słoików wsyp przyprawy.


Do każdego słoika dodaj po łyżce oleju. Taka marynowana papryka świetnie smakuje i jest super dodatkiem do różnych dań.

Do przetworów na zimę używamy z reguły papryki czerwonej, ale spokojnie możecie tez zamarynować paprykę żółtą, pomarańczową. Zawsze wydawało mi się, że robienie weków łączy się z ogromną pracą. Tak przygotowaną paprykę wkładamy do słoików. Zalewa: W garnku mieszamy wodę, ocet, sól i cukier.


Przygotowanie jest bardzo proste, a papryka będzie dobra przez naprawdę długi czas. W tym roku postanowiłam nieco zmodyfikować mój sprawdzony przepis na grzyby w occie dodając do składników szczyptę cynamonu oraz marchewkę. I nie jest trudna w przygotowaniu!

Marynowane grzyby: przepis na grzyby w occie z miodem, papryką i owocami jałowca. Sprawdzony i łatwy przepis. Z tego przepisu otrzymacie świetną domową, marynowaną w zalewie octowej paprykę.


Gorącą marynatę wlewa się do słoików wypełnionych grzybami. Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy. Smacznie, szybko i tanio. Grzyby można jeść po około 2. I choć wydawać się może, że największą wartość mają świeże warzywa, papryka w occie również może nieść za sobą wiele korzyści, a kto wie, czy nie jeszcze więcej. Gotuj razem z nami krok po kroku!


Papryka to jedna z warzywnych barw jesieni. Taką w occie robi moja babcia, moja mama, teściowa. Oto łatwy przepis na paprykę marynowaną z marchewką, selerem i czosnkiem. Przepis jest w rodzinie od wielu lat. Przetwory Przetwory z warzyw Co zrobić z papryki?


To fajna propozycja ogórkowo-paprykowa z dodatkiem cebuli na zimowy stół ;) Te ogórki z papryką są dosyć łatwe do wykonania.

Ostatnio papryka marynowana i pieczarki w occie znalazły szczególne miejsce w moim menu, nie wiem czy powinnam się przyznawać ale z lubością zjadam je wieczorem przed komputerem, gdy oglądam jakiś fajny film. Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na papryka w occie. Nie kupuję gotowej papryki konserwowej ze sklepu. Domowa papryka marynowana w occie z dodatkiem przypraw jest najsmaczniejsza. To ona właśnie, pokazała mi jak robić paprykę konserwową, śliwki w occie i suszyła pieczarki.


Pierwszy, moja mama traktowała jako typowo tylko do papryki. Drugi to przepis mojej babci, który używam do wszystkich warzyw, czosnku, oprócz grzybków. Jak zrobić grzyby marynowane w occie?


Trzeci, drugiej babci używam do grzybków właśnie. Na próbę tez kilka małych jalapeno zamarynowałem w occie w całości. Nasze papryczki po zakupie lub zerwaniu z krzaków myjemy, osuszamy i kroimy na odpowiednie kawałki: jalapeno i serrano na plasterki a większe papryki na prostokątne kawałki wielkości połowy pudełka zapałek.


Paprykę pokroić w grube paski, szparagówkę oczyścić. W osolonej wodzie podgotować ok. Warzywa w occie - przepis - MonikaK - wielkiezarcie.


Takie owoce ze słoika, marynowane w octowej zalewie, pięknie pachną cynamonem i goździkami. Wielu z nas zapewne kojarzą się ze świętami. Mój mąż, ze wszystkich marynat, najbardziej lubi paprykę. A papryka marynowana w zalewie miodowej jest po prostu przepyszna – nie za kwaśna i nie za słodka. Do tego lekko chrupiąca.


Kalafior i brokuły podzielić na różyczki. Na wierzch wlać łyżkę oleju i zalać gorącą zalewą, pasteryzować minut od chwili zagotowania. Słodka papryka marynowana w aromatycznej zalewie octowo - rozmarynowej. Kolejny przepis w ramach zmiany smaków.


Nie tak dawno temu była wieprzowina vindaloo , a dzisiaj indyk tikka.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty