Kruchy spó duża ilość malin w malinowej galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńcząca ciasto chrupiąca beza z migdałami. Po tym czasie rozwałkować i wyłożyć na blachę o wym. Nakłuć widelcem i piec ok. Smaki są idealnie zrównoważone, aby ciasto nie było zbyt słodkie.
Pod sam koniec ubijania dodajemy mąką ziemniaczaną. Ciasto malinowa chmurka. Smarujemy margaryną, wykładamy papierem do pieczenia. Masę bezową rozsmarowujemy na papierze na wielkość blachy. Oprószamy płatkami migdałów.
Malinowy pocałunek pod chmurką. Rewelacyjne ciasto, świeże, kremowe, kuszące wyglądem. Ambrozja, która zniewala zmysły.
To ciasto jest zupełnie inne, aby to stwierdzić wystarczy przeczytać opis składników, jak również wykonanie. Przepis w gruncie rzeczy bardzo łatwy i nie ma się co bac! Tylko faktycznie warto odwrotnie zacząć aby wyrobić się z nim szybciej. Najpierw bezę godzinkę w 1stopni.
W tym czasie kruche ciasto. Jak beza sie wysuszy od razu wyjelam i upieklam spod. W ciepła jeszcze galaretkę rozkruszylam palcami minut wcześniej wyjęte z zamrażarki maliny.
Na wierzch wyłożyć wystudzoną bezę. Schłodzić przez godziny w lodówce. Można przechowywać do dni, w lodówce. W internecie i na forach społecznościowych zrobiło ogromną furorę. Okazja bardzo wyjątkowa, bo pierwsze urodziny małego Niuni Zobacz więcej.
PrzepisyJoli Obserwuj bloga Obserwujesz bloga Przepisy Joli. Jest pyszne, delikatne i rozpływa się w ustach. Zawróci Wam w głowach już od pierwszego kęsa #128077; Wiemy o tym najlepiej z własnego doświadczenia #128521; Jeśli kochacie słodkości równie mocno jak my, mamy jeszcze mały bonus.
Polecam wszystkim miłośnikom malin - i nie tylko! Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na ciasta siostry anastazji malinowa chmurka. Z podanych składników zagnieść ciasto, wyłożyć do formy ( 24x36), piec ok. Na cieście kruchym ułożyć maliny, galaretki rozpuścić w wodzie, Lekko stężałą galaretkę wylać na maliny.
Odstawić do całkowitego stężenia 3. Pyszne ciasto, wyglądem przypominające lekką chmurkę. Wszystko to za sprawą połączenia warstw kruchego ciasta, galaretki z malinami, lekkiemu kremu z mascarpone oraz delikatnej bezy na wierzchu. Efektowne i łączące wiele smaków w sobie. Ubite białka przekładamy na wyłożoną papierem formę do pieczenia, posypujemy migdałami i pieczemy przez około minut w temperaturze 1stopni. Wbrew pozorom wykonanie ciasta nie jest trudne, a z moimi instrukcjami wyjdzie ono każdemu- gwarantuję.
Przepis na malinową chmurkę dostałam od koleżanki, dostałam i odłożyłam nie miałam jakoś ochoty na jej pieczenie. Pewnego razu wpadła do mnie siostra i mówi, że jadła na imieninach u koleżanki malinową chmurkę i opowiada jakie to wspaniałe ciasto hehe. Pani Dorotko jedno pytanie. Chciałabym zrobić to ciasto na chrzest synka ale wydaje mi się, że masa może mi się rozpłynąć jak chwilę postoi na paterach.
Unsubscribe from Dekoratorka? CIASTO MALINOWE Z CHMURKĄ Dekoratorka. Majówka już za kilka dni, dlatego też może skusicie się na ciasto z którym dziś do Was przychodzę. Deser malinowa chmurka Via Gusto Najlepszym sposobem na szybkie zaspokojenie ochoty na słodycze jest przygotowanie deseru bez pieczenia.
Jeśli zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. My je bardzo uwielbiamy i często robimy na różnego rodzaju okazje, typu święta, urodziny, czy po prostu na weekend do kawy. Witam wszystkich po długiej nieobecności.
Jest to hit z blogu Moje Wypieki, stąd też jest ten przepis. Upiec tak samo drugi placek z ciasta.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.