czwartek, 30 czerwca 2016

Ciasto pod chmurką

Kruchy spó duża ilość malin w malinowej galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńcząca ciasto chrupiąca beza z migdałami. Po tym czasie rozwałkować i wyłożyć na blachę o wym. Nakłuć widelcem i piec ok. Smaki są idealnie zrównoważone, aby ciasto nie było zbyt słodkie. MALINOWA CHMURKA - IDEALNY PRZEPIS NA CIASTO - przełamana smakiem owoców pyszna beza :) Delikatne, idealne ciasto, które uwodzi smakiem!


Powstało ze składników, które akurat miałam w domu.

Całość pyszna, wilgotna, delikatnie cytrynowa. Na jednym kawałku nie można poprzestać. W przygotowaniu nie jest trudne, a smakuje wyśmienicie.


Jeśli używamy mrożonych malin, można je dodać bezpośrednio zamrożone do gorącej galaretki - wtedy nie trzeba czekać, aż galaretka stężeje - szybko robi się gotowa do wylania na ciasto kruche. Beza Białka ubijamy, dodajemy stopniowo po łyżce cukier, Pod sam koniec ubijania dodajemy mąką ziemniaczaną. ZosiaObserwuj bloga Obserwujesz bloga Zosia Piecze.


Malinowy pocałunek pod chmurką. Na wierzch wyłożyć wystudzoną bezę.

Schłodzić przez godziny w lodówce. Można przechowywać do dni, w lodówce. Po prostu przepyszne kruche ciasto z dużą ilością jagód zatopionych w orzeźwiającej cytrynowej galaretce z pysznym waniliowym kremem i chrupiącą słodką bezą. Jest takie wyśmienite, że nie da się mu oprzeć. Pod koniec ubijania dodajemy jedną łyżkę mąki ziemniaczanej.


Na wystudzone ciasto wysypujemy borówki następnie wykładamy bezę. Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na ciasta siostry anastazji malinowa chmurka. Jest pyszne, delikatne i rozpływa się w ustach. Polecam wszystkim miłośnikom malin - i nie tylko!


Kiedy życie daje Ci banany. Banany i ananasy przykryte galaretką cytrynową, z pysznym kremem waniliowym i marmurkową bezą czekoladową. Ewa Wachowicz robi też ciasto malinowa chmurka na spodzie biszkoptowym. Wówczas najlepiej jest jednak upiec cieńszy podkła aby deser nie stał się suchy, wysoki i trudny do zjedzenia. Ciasto wprost rozpływa się w ustach.


Poza tym cukiernicy zachwalają również ciasto malinowa chmurka, przygotowane na herbatnikach, co jest zdecydowanie szybszą wersją tego deseru. Myślę, że mało komu ona nie smakuje:) wiec jeśli jest ktoś, kto nie próbował- to Koniecznie musi;) troszkę zmieniłam klasyczny przepis, ponieważ na tamtym spodzie nie chciała mi wyjść chrupiąca beza (tylko taka gumowata). Z podanych składników zagnieść ciasto, wyłożyć do formy ( 24x36), piec ok.

Na cieście kruchym ułożyć maliny, galaretki rozpuścić w wodzie, Lekko stężałą galaretkę wylać na maliny. Odstawić do całkowitego stężenia 3. Zawróci Wam w głowach już od pierwszego kęsa #128077; Wiemy o tym najlepiej z własnego doświadczenia #128521; Jeśli kochacie słodkości równie mocno jak my, mamy jeszcze mały bonus. Truskawkowa chmurka to idealny wypiek nie tylko na niedziele, lecz również na święta, urodziny czy inne uroczystości rodzinne. Wcale się nie dziwię, że zrobiłaś to pyszne ciasto kiedy go zobaczyłaś. Pozwól, że ja nakarmię swoje oczy pięknym widokiem tego ciasta, dopóki sama go nie zrobię :).


Czas na ciasto, które zachwyci każdego! Pyszne, rozpływające się w ustach, z dużą ilością malin. Kruche ciasto, maliny z galaretką, krem z mascarpone i bitej śmietany i delikatna beza. Połączenie wielu pysznych smaków w jednym cieście.


Bezę i kruche ciasto najlepiej przygotować wcześniej i kilka godzin przed podaniem połączyć z kremem i galaretką. Do miski wsypać wszystkie składniki i zagnieść ręką. Przepis w gruncie rzeczy bardzo łatwy i nie ma się co bac! Tylko faktycznie warto odwrotnie zacząć aby wyrobić się z nim szybciej.


Najpierw bezę godzinkę w 1stopni. W tym czasie kruche ciasto. Jak beza sie wysuszy od razu wyjelam i upieklam spod.


W ciepła jeszcze galaretkę rozkruszylam palcami minut wcześniej wyjęte z zamrażarki maliny.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty