środa, 15 czerwca 2016

Leczo inaczej

Polecane przepisy: leczo inaczej bardzo smaczne Zobacz więcej. Danie na lato,łatwe w przygotowaniu min średnie przystępne. Pyszne, zdrowe i sycące leczo z kiełbaską. Papryka: czerwona, zielona, żółta, dag pieczarek, średnie cebule, filet z kurczaka, koncentrat pomidorowy, kostki bulionu z drobiu, odrobina mąki, sól, pieprz, cynamon, śliwki suszone. Pierś pokroić w kostkę, posypać odrobiną soli i przyprawami do drobiu.


Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na leczo inaczej.

Dość typowa wersja leczo, jednak tym razem wykonana w Thermomix, przez co wyszła nieco inaczej. Dla porównania zerknij na moje wcześniejsze wydanie leczo z cukinią i papryką. Cebulę z czosnkiem szklimy w rondelku na oleju. Na drugiej patelni smażymy pomidory bez skórki z bazylią.


Dodajemy pokrojoną w paseczki paprykę i kabaczka. Doprawiamy całość solą i pieprzem. Usmażone pomidory łączymy z papryką w rondelku i gotujemy na małym ogniu.


Kuba Łukaszonek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga Kuba gotuje.

Leczo inaczej - Kulinarni. Moje wydanie leczo min średnie przystępne. Dania główne Pulpeciki inaczej.


Pyszne i delikatne w smaku pulpeciki, podane nie tradycyjnie z sosem, a raczej w zupie :) min łatwe przystępne. Lista przepisów na leczo inaczej z polskich blogów kulinarnych. Wybierz najbardziej interesujący przepis i zacznij gotować!


Dzisiaj propozycja na powakacyjny obiad. Podróżujemy w trakcie urlopów do różnych krajów, próbujemy różnych dań. Niektóre z nich nam mniej, inne bardziej smakują.


Ale nie zapominajmy, że ważne są przecież składniki, z których je robimy. Tak też będzie i tym razem. Chcę Wam zaproponować leczo. Powiecie, phi, cóż to za.


Tym razem na stół trafia leczo inaczej , czyli zmieniona wersja tej węgierskiej potrawy. Zamiast kiełbasy do potrawy dodano mielone mięso wołowo-wieprzowe. Klasycznie w potrawie znalazły się pomidory, cukinia i papryka. Zobacz też: Risotto z młodą kapustą i zupa pomidorowa inaczej.


Przepisy Polana z ryżem w roli głównej.

Zobacz, jak ugotować smaczne klasyczne leczo. Siekamy cebulkę i smażymy aż stanie się szklista. Warzywa, kiełbasa, pieczarki i zioła tworzą pyszną mieszankę, której trudno się oprzeć! Węgrzy do smażenia używają głównie smalcu.


Obsmażam tylko na odrobinie masełka podgotowaną i pokrojona na kawałki fasolkę szparagową, do tego dodaję podsmażone z cebulką pieczarki,podsmażoną kiełbaskę zwyczajną,paprykę czerwoną i podlewam to wszystko sosem pomidorowym z kartonika lub sokiem pomidorowym. Zbiór najlepszych inspiracji kobiecych, kulinarnych i złotych pomysłów. Znajdziesz tutaj wszystko to co Cię zainspiruje.


Tak przygotowane leczo jest zwykle dodatkiem do potraw mięsnych, choć świetnie sprawdza się także jako samodzielne danie – możemy wtedy dodać do niego podsmażoną kiełbasę (najlepiej dość pikantną, paprykową). Niekiedy pod koniec duszenia wbija się również surowe jajko, które zagęszcza potrawę i dodaje jej smaku. Pieczarkowo serowa magia, pyszny kotlet. A leczo musi być lśniące, gęste, błyszczące i pełne dymnego, głębokiego aromatu – dlatego poniżej znajdziecie garść zasa jak przygotować dokładnie takie porządne, wegańskie, węgierskie leczo: Wędzona papryka: najważniejsza przyprawa, która sprawia, że jarskie leczo ma głęboki, dymny aromat.


Dla mnie leczo z kiełbasą jest idealne na jesienną pogodę, ale nie odmówię go sobie również latem. My zawsze jemy leczo w dużych miseczkach z kromką chleba. Każdą gorącą łyżkę sycącego leczo zajadam z ogromną przyjemnością i za każdym razem, gdy widzę dno miseczki, czuje rozczarowanie, że to koniec. Inaczej cukier zawarty w papryce może się skarmelizować i przyprawa stanie się gorzka.


Jeżeli chcemy leczo zamienić w szakszukę, pod koniec gotowania wbijamy do potrawy po jednym jajku na osobę.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty