Czy amerykańskie pankejki Magdy Gessler przebiją nasze pyszne, polskie naleśniki? Może i nie, ale na pewno warto wypróbować ten przepis chociaż raz. Podaje się je z samym masłem, z syropem klonowym, bitą śmietaną lub cukrem pudrem. Dzisiaj przepis na pomidorówkę, jaką wszyscy znają, ale być może nie wszyscy jeszcze wiedzą jak ją ugotować.
Pomidorowa z ryżem lub kluseczkami to zaraz po rosole ulubiona zupa moich dzieci. W drugiej misce trzepaczką ubij mleko, maślankę, jajko i roztopione masło.
Wlej mieszaninę do suchych składników i dokładnie wymieszaj (możesz użyć miksera). Tylko proszek do pieczenia mocno było czuć. Czy nie będą wtedy zbyt płaskie? Pankejki wyszły smaczne, bardzo puszyste.
Odpowiedzi (1) Dorota, Moje Wypieki. Ciepły naleśnik pokryty słodkościami od razu przenosi nas do czasów dzieciństwa. Mamy dla Was niepowtarzalny przepis na najbardziej puszyste naleśniki amerykańskie. Przepis na naleśniki w wersji amerykańskiej (pancake).
Chyba zdążyliście już zauważyć, że uwielbiam śniadania.
O zrobieniu takich placuszków myślałam już dłuższy czas, ale wydawało mi się, że muszę zakupić odpowiednią patelnię, że będzie z tym dużo roboty i że nie jest to takie dietetyczne danie. CooLinarNy Obserwuj bloga Obserwujesz bloga CooLinarNy. Stara baba jestem, zawsze mi sie wydawalo ze pankejki to po prostu nalesniki, tyle ze w formie placka. Niby jadlam kupne, ale jakos sie nad tym nie zastanawialam. Dzis po raz pierwszy je zrobilam, oczywiscie z Twojego przepisu.
Masz ochotę na puszyste pancakes? Dodatek gazowanej wody lub ubitych białek sprawi, że będą wyższe. Do dekoracji najczęściej stosuje się syrop klonowy.
Można użyć także jagody, maliny lub owoce z puszki. Sprawdź nasze niezawodne przepisy na naleśniki amerykańskie na Polki. Idealne śniadanie w stylu amerykańskim, czyli pancakes, częściej zwane w Polsce po prostu pankejki. Puszyste placuszki przygotowanie których, to dosłownie chwilka czasu.
Najlepsze są na ciepłe, prosto z patelnie, z topniejącym kawałeczkiem masła na wierzchu i sporą ilością miodu, lub syropu klonowego! Nie ma co więcej mówić - są idealne. Po mojej podróży do USA o której możecie przeczytać w zakładce podróże zacząłem szukać przepisu na typowe amerykańskie śniadanie czyli pankejki z syropem klonowym. Zrobiłam je dokładnie wg przepisu, niestety ciasto wyszło bardzo gęste, glajdowate, a w smaku… ech, nawet pies nie chciał ich tknąć. Inni piszą o chmurkach itp.
Hmn, nie byłabym taka pewna.
Te, które publikuję, są już z proszkiem do pieczenia, choć wciąż nie są to porządne, amerykańskie grube pankejki. To coś pomiędzy pankejki em a naleśnikiem. Ich podstawowa zaleta to minimum pracy – wszystko trzeba po prostu zmiksować i usmażyć. Bez oddzielnego ubijania białek na pianę.
Pancakes ( pankejki ) 1. Masło roztopić, wystudzić. Do miski wlać mleko, wbić jajko i masło, miksując połączyć składniki. Następnie do mokrych składników dodać , czyli cukier, sól oraz przesianą i wymieszaną z proszkiem do pieczenia mąkę.
Dokładnie zmiksować wszystkie składniki. W M jak miłość nieoczekiwany zwrot akcji. Zobacz ciekawe artykuły. Okazuje się, że stare uczucie nie rdzewieje.
Ewa Mrozowska pokazała pokój syna.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.