wtorek, 10 lipca 2018

Przepis na rybę po grecku z papryką

Przepis na rybę po grecku z papryką

Dodane przez Tangerinka w: Tylko o kuchni. Po grecku to jest ryba z rusztu (z grilla). Na rybę z groszkiem znajdziecie przepis na moim blogu Zobacz więcej. Obserwuj bloga Obserwujesz bloga Nikol od Kuchni.


Przepis na rybę po grecku z papryką

Danie to zawsze gościło. RYBA PO GRECKU - PRZEPIS. Z Grecją niewiele ma wspólnego, a Grecy dziwią się, gdy widzą naszą rybę po. Lista przepisów na ryba po grecku z papryką z polskich blogów kulinarnych. Wybierz najbardziej interesujący przepis i zacznij gotować!


Zaloguj się lub zarejestruj. Najlepszy przepis sprawdzony na rybę po grecku. Rybę po grecku można podawać na ciepło lub zimno. Gorące warzywa położyć na usmażonej rybie w naczyniu.


Codziennie dodaje nowe przepisy na ciasta bez pieczenia, domowe wypieki, smaczne obiady i przekąski. Przepis na ryba po grecku z papryką. Klasyka na polskiego stołu, czyli ryba po grecku. Podawana zawsze w Wigilie i bardzo często przy różnego rodzaju uroczystościach rodzinnych. Co z Grecją ma wspólnego tego nie wiedzą nawet najstarsi kucharze.


Chyba nie ma to większego znaczenia, bo jest to pozycja obowiązkowa w wielu polskich domach. Rybę wytrzeć ręcznikiem papierowym, oprószyć ją solą i pieprzem. Naczynie żaroodporne wyłożyć warstwą warzyw, na to położyć rybę, kolejną warstwę warzyw itd. Zazwyczaj układamy warstw. Potrawę włożyć do piekarnika nagrzanego do 180oC na minut.


Zresztą to samo dotyczy osób spoza rodziny, nikt nigdy mnie nie uraczył rybą po grecku. Postanowiłam w końcu ją zrobić. Prosty i dość szybki w obsłudze przepis od mojej ulubionej Gochy z bloga gotowanie i blogowanie, z niewielkimi zmianami.


Wiecie z czym ją zjadłam? Z ziemniakami i surówką z kiszonej. Ja lubię bardzo rybę po grecku na ciepło, szczególnie, że przygotowuję ją w wersji na bogato - z rybą smażoną w panierce z mąki, jajka i bułki tartej. Oczywiście, do takiej ryby po grecku nie podaję już pieczywa. Znajdź sprawdzony przepis z Mikserem Kulinarnym!


Przepis na rybę po grecku z papryką

Bardzo mnie zaintrygował ten przepis i pewnie niebawem go wypróbuje. Zalewy z papryki tez szklankę ,paprykę też mam swoją ale według przepisu standardowy słoik. Tak naprawdę tą rybę zrobiłam juz na oko bo została mi ryba z obiadu i zrobiłam małą porcję z. Filety rybne umyć, osuszyć i obtoczyć w mące.


Rybę wyłożyc na talerze, przykryć warstwą brzoskwiń i podawać. WanilioweImprowizacj Dodaj do. Ryba z papryką i brzoskwiniami. Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy.


Warzywa surowe ścieram na tarce z dużymi oczkami i duszę z cebulą, do warzyw jeszcze dodaję por pokrojony. Robię od lat( przepis od teściowej). Pychota, dzieci już dorosłe a czekają jak małe na niego. W tym roku postanowiłam trochę przełamać tradycję i zrobiłam rybę po grecku bardziej na pikantnie niż na słodko bo z dodatkiem papryki i czosnku.


Mam nadzieję że również wam posmakuje ta potrawa w takim wydaniu. W grudniowym numerze Urody Życia znajdziecie jak co miesiąc, wiele przepisów Agnieszki Maciąg! Zobaczcie jeden z nich - przepis na rybę po grecku! Wyłóż na pergamin, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Zajadamy się nią podczas Wigilii, na imieninach babci czy weselu.


Rybę myjemy, obsuszamy ręcznikiem kuchennym, skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron, przekładamy na głęboki półmisek. Stopień trudności Łatwy. Zamierzam przyrządzić rybę wg Twojego przepisu już dziś na Wigilię.


Dziś jej skosztowałam i zdecydowanie polecam ten przepis. Moja ryba po grecku jest wymieszana z warzywami, oddaje warzywom smak i aromat, jest lekko słodko- kwaśna. Sprawdź składniki i instrukcje na KuchniaLidla.


Dodajemy starte na grubych oczkach marchew i pietruszkę. Doprawiamy cukrem, słodką papryką, pieprzem, zielem angielskim i liściem laurowym. Rybę układamy w naczyniu żaroodpornym, tak aby je. Pieczemy rybę z warzywami.


Podstawowym sekretem każdego znakomitego dania są składniki. Do przyrządzenia ryby po grecku używamy morskiej ryby: dorsza, morszczuka lub miruny i dlatego większość z nas posługuje się mrożonką. Nie oznacza to jednak, że poza Świętami Bożego Narodzenia nie można jej przyrządzić i skonsumować na obia bądź kolację. Teraz i ty możesz przygotować rybę po grecku Magdy Gessler.


Sprawdź, jak rybę po grecku przyrządza Magda Gessler i zainspiruj się jej pomysłem! Głosujcie w naszym plebiscycie na gwiazdę wigilijnego stołu!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty