wtorek, 10 lipca 2018

Ryba w warzywach przepisy

Marchewkę i pora pokrój w talarki, seler pokrój w słupki. Następnie warzywa wrzuć do usmażonej cebuli i duś minut od czasu do czasu mieszając. Jeśli w czasie duszenia wyparuje za dużo wody, to podlej warzywa przegotowaną wodą. Po minutach warzywa dopraw solą i pieprzem, dodaj koperek i ułóż na wierzchu filety.


Kiedyś częściej piekłam ryby w piekarniku, a ostatnio coś o nich zapomniałam. Będzie smakować zawsze i każdemu.

Przepisy z kategorii ryby w warzywach. Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy. Mieszamy i polewamy warzywa. Należy je dokładnie wymieszać – najlepiej rękoma – aż całe oblepią się oliwą.


Wkładamy do piekarnika i pieczemy ok. W tym czasie ryby myjemy i osuszamy. Posypujemy solą i pieprzem cytrynowym. Gdy warzywa się upieką, układamy na nich kawałki ryby.


Rybę posolić i rozmrozić.

Filety podzielić na mniejsze kawałki, posypać przyprawą do ryb. Na talerzu rozbić jajka i je pokłócić. Na drugim talerzu wymieszać mąkę z bułką tartą.


Na patelni rozgrzać łyżki masła klarowanego i smażyć kawałki ryby na złoty kolor z obu stron. W międzyczasie przekładamy delikatnie rybę, żeby się nie rozpadła. Warzywa również delikatnie mieszamy, żeby się nie przypaliły. Kroki wykonania: Po rozmrożeniu rybę należy posolić, popieprzyć, oprószyć przyprawą do ryb.


Kalafior i brokuły podzielić na mniejsze części. Wszystkie warzywa podzielić na części. Na blaszce wyłożyć kawałek folii aluminiowej. A na nią marchew, pietruszkę.


Warzywa nie są mocna stroną jeżeli chodzi o posiłki naszej małej i często musimy się nakombinować aby zjadła je w serwowanym obiedzie. Powiem Wam szczerze, że ta wersja pieczonej ryby którą jej zaserwowaliśmy nie do końca wyglądała tak jak na zdjęciu, choć było w niej wszystko co widzicie. Potrawa kusi wspaniałym smakiem jak i efektownym wyglądem. Możemy użyć dowolnej, ulubionej ryby, na przykład dorsza, miruny, mintaja czy śledzi.


Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na ryba duszona w warzywach. Następnie połóż plasterki masła oraz rybę przyprawioną solą i pieprzem. Na wierzchu ułóż plasterki pozostałego masła.

Naczynie żaroodporne przykryj pokrywką i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 220°C i piecz przez około minut. Można ją przyrządzić w piekarniku. Opieczone w ten sposób jarzyny są bardzo aromatyczne a mięso bardzo soczyste. Najlepiej użyć rękawa do pieczenia lub folii aluminiowej. Duszona ryba z warzywami to danie, w którym najlepiej sprawdza się dorsz.


Oprószamy solą, pieprzem, czosnkiem i ziołami. Wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Marchewki obieramy, myjemy i kroimy w talarki. Pora oczyszczamy i myjemy.


Dziś polecam soczystą i aromatyczną rybkę z cytrynową nutką, pieczoną w towarzystwie smakowitych warzyw. Dziś razem jedliśmy rybę, na którą przepis wypatrzyłam u Ireny i Andrzeja. Dla nas z winem, dla synka nie. Ryba zapiekana z warzywami.


Obie wersje dania pyszne. Rozgrzewam oliwę na patelni, wrzucam marchewkę, lekko solę, po chwili dorzucam paprykę, por, po kilku minutach groszek, brokuł podzielony na cząstki, kukurydzę. Bardzo szybki pomysł na obiad - ryba zapiekana z warzywami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty